Anlık Bildirim

NVIDIA ve Bosch yapay zekalı otonom araçlar için ortaklık oluşturuyor

CES 2017'de pek çok farklı üretici ile ortaklık duyurusu yapan NVIDIA, şimdi de Alman parça üreticisi Bosch ile bir ortaklık kurduğunu duyurdu. İkili, yapay zekalı otonom sistem üzerinde çalışacak.
NVIDIA, bu yılki CES sırasında yakında çıkacak olan güçlü Xavier çipsetinin otonom araçlarda kullanılması için Audi ve Mercedes de dahil olmak üzere birtakım firmalarla olan ortaklığını duyurmuştu. Geçtiğimiz günlerde ise bir başka çipset üreticisi Intel, otonom sürüş için yazılım ve donanım geliştirme amacıyla 15 milyar dolara MobilEye firmasını satın aldığını duyurmuştu.
Bununla rekabet etmek adına Bosch, yapay zekaya sahip otonom sürüş bilgisayarının geliştirilmesinde ortak çalışmalar yapmak için NVIDIA ile bir birliktelik kurduklarını açıkladı. Bosch ile doğrudan rekabet içerisinde olan MobilEye, gelişmiş sürücü yardım sistemleri için entegre kameralar, çipler ve yazılımın tedariği konusunda pazarın yaklaşık yüzde 70'ini oluşturuyor.
NVIDIA'nın CES'te tanıtımını yaptığı yarının otonom sistemlerine güç vermesi istenen Xavier işlemcisi Bosch ile olan ortaklık sonucunda otomotiv üreticilerinin dikkatini daha fazla çekebilir. Bu hamleyle birlikte otonom sürüş teknolojileri tarafında işler daha da kızışırken, ikili, yeni otonom sürüş bilgisayarını 2020 yılında tanıtmayı hedefliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim