Anlık Bildirim

NVIDIA ve Continental sürücüsüz otomobil platformu geliştirecek

Continental'in sürücüsüz otomobil platformu geliştirme çabalarına NVIDIA'dan destek geldi. GPU üreticisi projeye donanımları ve DRIVE yazılımıyla katkıda bulunacak.

NVIDIA ve Continental sürücüsüz otomobil platformu geliştirecek Tam Boyutta Gör
 

Alman otomotiv parça üreticisi Continental, tam ölçekli bir sürücüsüz araç platformu geliştirmek için NVIDIA ile bir araya geldi. Üretilen platform, GPU üreticisinin otonom araçlar için geliştirdiği donanımları ve DRIVE adı verilen yazılımını kullanacak. Böylece üreticilerin sürücüsüz otomobillerini üzerine inşa edebileceği hazır bir platform geliştirilmiş olacak.

NVIDIA tarafı gelişim sürecinde Xavier çiplerini, işletim sistemlerini ve DRIVE yazılımını paylaşacak. Continental ise kendi radar, LiDar ve kamera sistemleriyle projeye katkıda bulunacak. Ortaya çıkan platform müşterilere 2. Seviyeden 5. Seviyeye kadar otonomi desteği sağlayacak.

NVIDIA'nın pek çok işbirliği bulunuyor 

Continental şirketi NVIDIA’nın bu konudaki ilk ortağı değil. GPU üreticisi, Tesla ile olan anlaşması bitse de 2017 yılında çeşitli otonom teknolojileri üretmek için Audi, Toyota, Volvo, Volkswagen ve Çinli teknoloji devi Baidu gibi şirketlerle yaptığı anlaşmaları duyurmuştu.

Continental de bu pazarın yenilerinden değil elbette. Şirket geçtiğimiz yıl Kanadalı parça üreticisi Magna ile ilk otonom araç yolculuğunu Amerika-Kanada sınırında yapmayı planladığını duyurmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim