Anlık Bildirim

Nissan GT-R50'nin fiyatı dudak uçuklattı; yaklaşık 900 bin euro

Geçtiğimiz haftalarda Italdesign ile geliştirdiği GT-R50 prototipini görücüye çıkaran Nissan, aracın sınırlı sayıda üretilebileceğini söyledi. Araçlar Italdesign tarafından el işçiliği ile üretilecek.

Nissan GT-R50'nin fiyatı dudak uçuklattı; yaklaşık 900 bin euro Tam Boyutta Gör
 

İkonik GT-R modelinin 50. yılını kutlamaya hazırlanan Nissan, Italdesign’ın katkılarıyla geliştirdiği GT-R50 modelini geçtiğimiz hafta tanıtmıştı. Tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken GT-R50 prototipinin üretim bandına çıkabileceği açıklandı. Başlangıç olarak ise 900 bin euro gibi dudak uçuklatan bir fiyattan bahsediliyor.

Japon üretici Nissan’ın “gelen talep doğrultusunda üretim bandına çıkarabiliriz” dediği GT-R50 prototipi markanın Italdesign ortaklığıyla geliştirdiği ilk araç olma özelliği taşıyor. Projeye yeşil ışık yakılması halinde en fazla 50 adet GT-R50 üretileceği belirtiliyor. Üstelik bu araçlar Italdesign tarafından el işçiliği ile üretilecek ve her biri müşterisine özel olacak.

Nissan GT-R Nismo modeli baz alınarak geliştirilen GT-R50’nin tasarımı aracın farkını fazlasıyla ortaya koyuyor. Gri ve altın renginin hem dış hem de iç tarafta harmanlandığı araçta ince LED farlar, 54 mm kadar alçaltılmış çatı hattı, 21 inç özel alaşım jantlar dikkat çekiyor. Kabin tarafında iki farklı karbon fiber ve Alcantara kullanılmasının yanı sıra sadelik adına dokunmatik ekrana yer verilmemesi de öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor.

Kaputun altında standart modelden aşina olduğumuz 3,8 litrelik V6 ünite yer alıyor. Yapılan iyileştirmelerle performansı arttırılan bu motor 710 beygir güç ve 780 Nm tork üretiyor. Nissan GT-R50 prototipinin Goodwood Hız Festivali’nde dünya prömiyerini gerçekleştirmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7891 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nissan, nissan gt-r ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim