Anlık Bildirim

Opel Ampera-e resmi olarak 520 km menzil ile sertifikalandırıldı

Chevrolet Bolt'un Avrupa'da satılacak ikizi Opel Ampera-e NEDC tarafından resmi olarak 520 km menzil ile sertifikalandırıldı. Merakla beklenen araç bahar aylarında Avrupa pazarına sunulacak.
Chevrolet Bolt yada Avrupa versiyonuyla Opel Ampera-e duyurulduğu günden bu yana elektrikli araç almak isteyen ancak yüksek fiyat ve düşük menzilleri nedeniyle çekinen insanlar için oldukça merak edilen araçlar konumunda. Opel yetkililerinin son açıklamalarına göre firmanın yeni elektrikli aracı resmi olarak NEDC tarafından 520 km menzil ile sertifikalandırıldı.
Bu menzili 60 kWh kapasiteli lityum-ion bataryasına borçlu olan araç, 50 kW DC hızlı şarj cihazı ile 30 dakikada 150 km'lik menzile sahip olacak seviyede doldurulabiliyor. Bu batarya için müşterilerine garanti de veren firma, bu garantiyi 8 yıl veya 160.000 km ile sınırlandırıyor.
Menzilin yanında teknik verileriyle de göz dolduran Ampera-e ufak bir şehir otomobili için oldukça tatminkar verilere sahip. Gücünü 150 kW yani 204 beygir güç üreten elektrik motorundan alan araç 360 Nm tork değerine sahip. Bu değerler sayesinde 0-100 km/h hızlanmasını 7,3 saniyede tamamlayan Ampera-e 0'dan 50 km/h hıza ise 3,2 saniyede çıkıyor. Sollama manevrası yaparken yeteri kadar gücün olmayacağından endişe duyanlar için de bir açıklama yapan Opel, sıfır emisyonlu hatchback'in 80-120 km/h hızlanmasını 4.5 saniyede tamamladığını bilmeniz gerektiğini söylüyor. Son olarak pilin hızlı bir şekilde tükenmesini önlemek adına araca hız limiti getiren firma, bu limiti 150 km/h olarak belirlemiş.
Sertifikalandırılmış 520 km menzile sahip yeni Opel Ampera-e bahar döneminden itibaren Norveç, Almanya, Hollanda, Fransa, İsviçre ve bazı diğer Avrupa ülkelerinde satışa sunulacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7602 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
opel, ampera-e ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim