Anlık Bildirim

Otomatik fren sistemi terör saldırısında insanların hayatını kurtardı

Berlin’de Noel pazarına tır ile gerçekleştirilen ve 12 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısında otomatik fren teknolojisinin onlarca kişinin hayatını kurtardığı ortaya çıktı.
Geçtiğimiz 19 Aralık tarihinde Breitscheid Meydanı'ndaki Noel panayırına tır ile gerçekleştirilen terör saldırısıyla 12 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca vatandaş ise yaralı olarak kurtulmuştu. Almanya basınında yer alan haberlere göre soruşturmaya devam eden yetkili birimler önemli detaylara ulaştılar.
Edinilen bilgilere göre Scania R450 model tırda devreye giren otomatik fren sistemi saldırıdaki can kayıplarının artmasını engelledi. Çarpışmayı algıladıktan kısa süre sonra devreye giren özelliğin aracın daha fazla ilerlemesini önleyerek 70 ila 80 metre aralığında durmasını sağladığı ifade ediliyor. Böylelikle büyük çaplı katliamın önüne geçen teknoloji insanların hayatlarının kurtarılmasında kritik bir görev üstlendi.

Otomatik fren sistemi Avrupa Birliği tarafından zorunlu hale getirildi 

2012 yılında Avrupa Birliği tarafından kabul edilen düzenlemeyle birlikte ağırlığı 3,500 kilogramdan fazla olan araçlarda acil durum frenleme sistemlerinin bulunması zorunlu hale getirildi. Daha çok arkadan çarpma sonucu gerçekleşen trafik kazalarını önlemek için uygulanan otomatik fren, can kayıplarını ciddi anlamda önlüyor.
Hatırlayacağınız gibi temmuz ayında Fransa’da düzenlenen Bastille Günü’nde yaşanan benzer bir saldırıda insanların arasına giren 19 ton ağırlığındaki Renault Midlum, 80'den fazla kişinin yaşamını yitirmesine ve 100'den fazla yaralanmaya neden olmuştu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
21848 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fransa, saldırı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim