Anlık Bildirim

Otomobil devi Audi'ye şok! Şirketin CEO'su bu sabah tutuklandı

Audi CEO'su Rupert Stadler, Dieselgate soruşturmasında delilleri karartma ve soruşturmayı engelleme riski bulunduğu için Almanya'da tutuklandı. Stadler soruşturma boyunca göz altında tutulacak.

Otomobil devi Audi'ye şok! Şirketin CEO'su bu sabah tutuklandı Tam Boyutta Gör
 

Volkswagen Grubu'nun üzerine adeta bir kara bulut gibi çöken dizel emisyon skandalının yankıları hala sürüyor. Yetkililer tarafından bugün yapılan açıklamada Dieselgate skandalı kapsamında soruşturması devam eden Audi patronu Rupert Stadler’in tutuklandığı bildirildi.

Volkswagen Grubu içerisinde patlak veren emisyon skandalı, grubun çatısı altında faaliyet gösteren diğer markalara da sıçradı. Bu durumdan nasibini alan Audi, şimdi de şirketin CEO’su Rupert Stadler’in tutuklama kararıyla sarsıldı. Stadler’in dizel skandalıyla ilgili delilleri ortadan kaldırma ve soruşturmayı engelleme ihtimaline karşın tutuklandığı ve soruşturma süresince göz altında tutulacağı belirtildi.

Münih savcılığı tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada “Dizel faaliyetleri ve Audi motorlarıyla ilgili süren soruşturma kapsamında savcılık tarafından 18 Haziran 2018’de Profesör Rupert Stadler’in tutuklanmasına karar verildi.” denildi.

Volkswagen Grubu ve Audi tutuklamayı doğrularken, aksi kanıtlanana kadar Stadler’in masum olarak görülmesi gerektiğinin altını çizdi. Alman hükumeti geçtiğimiz hafta Volkswagen’e 1 milyar euroluk para cezası vermişti. Görünen o ki skandalın etkileri görülmeye devam edecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim