Anlık Bildirim

Otomobil fiyatlarında yeni artış beklentisi

Otomobil pazarındaki daralmayı ve kur artışının etkilerini değerlendiren eski OYDER Başkanı Alp Gülan, markaların henüz kur farkını tam olarak yansıtmadığını, fiyatların daha da artacağını belirtti.

Otomobil fiyatlarında yeni artış beklentisi Tam Boyutta Gör
 

ABD’nin ithal çelik ve alüminyuma yönelik ek vergi koymasının ardından misilleme yapan Türkiye 22 ürüne ilave vergi uygulamaya başlamıştı. Bu kapsamda otomobillere yüzde 60 ek vergi getirilmiş, sonrasında bu oran yüzde 120’ye çıkarılmıştı. ABD krizinin en çok BMW ve Tesla'yı etkilediği ifade edilirken, otomobil fiyatlarındaki artışın devam edeceği belirtildi.

Otomobil fiyatları artacak

Eski OYDER Başkanı Alp Gülan, döviz kurundaki artışın iç pazardaki kan kaybını hızlandırdığını dile getirdi. Ağustos ayında fiyatların artmasına rağmen markaların kur farkını henüz yüzde 5-7 oranında yansıttığını belirten Gülan, yakında bu oranın daha da yukarılara çıkacağını söyledi. Haziran ayında yüzde 35, temmuzda yüzde 39 daralan pazarda ağustos satışlarında da yüzde 40 civarında bir düşüş beklendiğini de sözlerine ekledi.

Türkiye ile ABD arasında yaşanan vergi krizi, söz konusu ülkeden ithal edilen BMW, Mercedes, Ford ve Jeep imzalı araç satışlarını da sekteye uğrattı. Ancak diğer markaların Türkiye’deki satışları sınırlı sayıda olduğu için bu durumdan en çok BMW’nin zararlı çıktığı açıklandı. ABD’den getirdiği X3, X4, X5 ve X6 modelleriyle lüks segmentte önemli bir paya sahip olan Alman üretici ithalatı beklemeye aldı. Zira vergiyle birlikte bazı modellerin fiyatı 2.5 milyon TL’nin bile üzerine çıktı.

Tesla siparişleri durma noktasına geldi 

ABD’ye ilave vergi yaptırımı Tesla’yı da olumsuz etkiledi. Türkiye’den talep artınca buradaki ilk satış mağazasını açmak için çalışmalara başlayan elektrikli otomobil üreticisinin siparişleri durdu. S&S Motors Genel Müdürü Ferhat Albayrak, Tesla son dönemde satan bir araçtı. Ancak satışlar yüzde 60 vergiden sonra satışlar durma noktasına gelmişti. Sipariş edilen birkaç araç gümrükten geri çekilmeden iptal edildi, geri gönderildi. Yüzde 120’ye çıkması bir şey değiştirmiyor çünkü zaten talep bitmişti.” şeklinde konuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8812 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, ek vergi ve
2 etiket daha BMW otomobil fiyatları
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim