Anlık Bildirim

Otonom modda hareket eden Tesla Model S, polis aracına çarptı

Yaklaşık iki ay önce bir trafik kazasıyla gündeme gelen Tesla tarafında bir kaza haberi daha geldi. Otonom modda hareket eden Tesla Model S, park halindeki polis aracına çarptı.

Otonom modda hareket eden Tesla Model S, polis aracına çarptı Tam Boyutta Gör
 

Mart ayının sonlarına doğru otoyolda seyreden Tesla Model X'in, bariyerlere çarpması sonucunda kaza yapması, Tesla'nın otonom sürüş teknolojisiyle ilgili şüpheleri yeniden gündeme getirmişti. Sürücünün hayatını kaybettiği kazayla ilgili Tesla, kaza esnasında aracın otonom sürüş modunda olduğunu itiraf etmiş ve federal makamlar kazayla ilgili soruşturma başlatmıştı. Henüz bu kaza hafızalarda tazeliğini korurken bir kaza haberi de Kaliforniya'dan geldi. Bu kez otonom sürüş modunda hareket eden Tesla Model S, park halindeki polis aracına çarptı.


Can kaybı yaşanmadı 

Kazada polis aracında herhangi bir görevli bulunmadığından can kaybı ya da ciddi bir yaralanma meydana gelmezken sadece Model S'in sürücü koltuğunda bulunan kadın sürücü kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Kazanın ardından bölgeye itfaiye ve ambulans ekipleri gelirken polis de kazayla ilgili inceleme başlattı.


Tabi kaza esnasında sürücünün Tesla'nın, otonom sürüş modu için sürekli olarak dile getirdiği uyarılara uyup uymadığı bilinmiyor ancak park halindeki bir araca çarpmak otonom sürüş teknolojisine yönelik güvenlik tartışmalarını hararetlendirdi. Tesla mart ayında meydana gelen kazanın ardından istatistiklere göre otonom sürüş modundaki bir aracın ölümlü kazaya karışma oranının diğer araçlara göre çok daha düşük olduğunu ortaya koysa da otopilotun tüm kazaları önleyemeyeceği ve zaten bunun için tasarlanmadığını da ifade etmişti.


Öte yandan şirket; araçlar otonom sürüş modundayken sürücülerin, ellerini direksiyonda tutmalarını ve gereken dikkati göstermelerini de istiyor. Kazayla ilgili incelemenin ardından sürücünün ve otonom sürüş teknolojisinin kazadaki rolünün detaylı bir şekilde ortaya çıkması bekleniyor.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim