Anlık Bildirim

Polestar 1 hibrit 600 beygir güç ile artık resmi

Volvo'nun performans alt markası Polestar merakla beklenen ilk model Polestar 1'i resmen duyurdu. Gücünü benzinli ve elektrik motorlarından alan araç 600 beygir gücüyle dikkat çekiyor.
Volvo'nun performans kanadı bir süredir teaser olarak paylaştığı ilk performans hibrit model Polestar 1'i resmen duyurdu. Markanın ilk modeli olan Polestar 1, Çin'de üretilecek ve onu sonrasında Polestar 2 ve Polestar 3 modelleri izleyecek.
Volvo amblemini taşımayan ilk Polestar modeli olan araç, markanın yeni politikasının ilk meyvesi olarak karşımızda. Volvo'nun T8 isimli 2.0 litrelik turbo ve supercharger beslemeli motor aracın ön tekerlerine güç verirken, iki adet bağımsız elektrik motoru da arka tekerlere güç veriyor. Sistemin toplam gücü 600 beygir olarak açıklanırken, tork değeri ise 1000 Nm gibi oldukça yüksek bir seviyede. Elektrik bataryası nedeniyle 2000 kg üzerinde bir ağırlığa sahip olan Polestar 1, karbon fiber şasisi ile dengeli bir ağırlık dağılımına sahip.
Daha öncesinde karbon fiberi bu denli fazlaca araçlarında kullanmamış olan Volvo, proje başlarında Koenigsegg'den yardım almış. Volvo S90'ın SPA platformunun 650mm kısaltılmış bir halini kullanan araçta 34kWh kapasiteli batarya ünitesi yer alırken, 48:52 bir ağırlık dağılımı sağlanmış. Yalnızca elektrik motorlarıyla 150 km'lik bir menzile sahip olan araç, bu yönüyle de oldukça dikkat çekiyor.
Volvo'nun açıklamalarına göre 0-60mph (96km/h) hızlanmasını 4 saniyenin altında tamamladığı belirtilirken, araçta yer alan ve Öhlins tarafından geliştirilen sürekli kontrollü elektronik süspansiyon (CESi) sayesinde elektrikli bir araçtan ziyade spor otomobillere yakın viraj kabiliyetine sahip olacağı söyleniyor. Çin'de yeni inşaa edilen bir fabrikada üretilecek olan modelin yaygınca karbon fiber parçaya sahip olması nedeniyle yılda 500-1000 adetle sınırlı kalması ve 130 bin euro civarında bir fiyata sahip olması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5414 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volvo, hibrit ve
2 etiket daha polestar polestar 1
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim