Anlık Bildirim

Porsche Mission E Cross Turismo'nun satışa çıkacağı tarih belli oldu

Elektrikliye geçişin önemli temsilcilerinden Porsche'nin Tesla Model X'e rakip olarak tanıttığı Mission E Cross Turismo'nun seri üretime geçeceği onaylandı. Elektrikli araç 2021 yılında satışa çıkacak

Porsche Mission E Cross Turismo'nun satışa çıkacağı tarih belli oldu Tam Boyutta Gör
 

İlk tam elektrikli otomobili Porsche Mission E, ya da üretim versiyonundaki adıyla Porsche Taycan’ı satışa sunmanın hazırlıkları içerisinde olan Alman üretici, aynı zamanda Mission E Cross Turismo üzerindeki çalışmalarını da sürdürüyor. Hatta Automobile Magazine’in haberine göre Cross Turismo’nun satışa sunulacağı tarih bile belli oldu. Gelen bilgiler 2021 yılını işaret ediyor.

Cross Turismo prototipini sürme şansı yakalayan Automobile Magazine, Porsche’nin elektrikli araçlardan sorumlu patronu Stefan Weckbach ile konuştu. Detay verme konusunda oldukça tutucu davranan Weckbach, Cross Turismo’nun üretim bandına çıkacağını resmen onayladı.

Mission E Cross Turismo’nun satışa çıkacağı tarih hakkında bilgi vermeyen Weckbach, şuanda bu konunun değerlendirme aşamasında olduğunu dile getirdi. Fakat iddialara göre tedarikçilere gönderilen bilgilerde Cross Turismo’nun üretileceği tarih de yer alıyor. Buna göre araç 2021 yılının son çeyreğinde satışa sunulacak.

Porsche Mission E Cross Turismo konsepti ilk olarak mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkarıldı. Bu konseptte 600 beygir güç üreten elektrikli motorlar bulunuyordu. WLTP standartlarına göre 400 km menzile sahip olacağı söylenen aracın 0-100 km/s hızlanmasını 3.5 saniyede, 200 km/s hızlanmasını ise 12 saniyenin altında tamamladığı iddia ediliyordu.

Cross Turismo’nun satışa çıkmasına en az 3 sene olduğu için bu özelliklerin zamanla değişmesi de muhtemel. Ayrıca Taycan örneğinde olduğu gibi üretim versiyonunda farklı bir isimle karşımıza çıkacak. Farklı versiyonlara sahip olarak üretilecek Cross Turismo’nun 100 bin dolar başlangıç fiyatına sahip olması bekleniyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim