Anlık Bildirim

Putin'in yerli makam aracı Aurus Senat dünyaya açılıyor

Vladimir Putin'in yerli makam aracı talimatıyla başlatılan proje, dünyanın önde gelen lüks modellerine rakip olacak Aurus Senat'ın doğuşuna vesile oldu. İşte Aurus Senat'ın özellikleri ve fiyatı:

Putin'in yerli makam aracı Aurus Senat dünyaya açılıyor
 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yerli ve milli makam aracı üretilmesi için verdiği talimat doğrultusunda başlatılan proje, Rolls-Royce ve Maybach gibi lüks otomobil markalarına rakip olacak yeni bir markanın doğuşuna vesile oldu. İlk olarak Putin’in mayıs ayındaki göreve başlama töreninde karşımıza çıkan yerli makam aracının sivil versiyonu Moskova’da tanıtıldı. Senat adı verilen lüks otomobil, Aurus adındaki yeni bir marka tarafından üretilecek.

Dünyaya açılması planlanan Aurus Senat modeli hem kısa hem de uzun aks mesafesine sahip olarak satışa sunulacak. Tasarımında Rolls-Royce’dan etkilenildiği açıkça belli olan aracın standart versiyonu 5630 mm uzunluğa ve 3300 mm aks mesafesine sahip. Yani rakip olmaya hazırlandığı Rolls-Royce Phantom’dan yaklaşık 150 mm kısa olarak karşımıza çıkacak.

Öte yandan, Aurus Senat’ın uzun versiyonu Phantom EWB (Extended Wheelbase) modelinden daha uzun olacak. 6630 mm uzunluğa sahip olan aracın aks mesafesi 4300 mm olarak ölçülecek. Phantom EWB’de ise bu değerler sırasıyla 5982 mm ve 3772 mm olarak ölçülüyor.

Putin'in yerli makam aracı Aurus Senat dünyaya açılıyor
 

Tamamen lüks odaklı tasarlanan Aurus Senat’ın kabin fotoğraflarında görülen deri, ahşap ve metal dokunuşların sağladığı uyum bu durumu fazlasıyla hissettiriyor. Ön taraftaki diğer dikkat çekici özellikler arasında dijital gösterge paneli ve büyük bir ekrana sahip bilgi-eğlence sistemi bulunuyor. Lüksten fazlasıyla nasibini alan arka yolcu bölümünde de yatırılabilir koltuklar, katlanır masalar, ekranlar, buzdolabı ve kristal bardaklar yer alıyor.

V8 ve V12 motor seçenekleri sunuluyor 

Kaputun altında iki farklı seçeneğe yer verilen Aurus Senat’ın 4.4 litrelik V8 ünitesi aynı zamanda elektrikli motorla da destekleniyor. 590 hp güç üreten ve 9 ileri otomatik şanzıman ile eşlenen ünite, Senat’ın 0-100 km/s hızlanmasını 6 saniyenin altında tamamlamasını sağlıyor. Bu gücü yetersiz bulanlara sunulan seçenek ise 6.6 litrelik V12 ünite oluyor. Bu ünitenin 848 hp güç ürettiği söyleniyor. Senat’ın dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olarak satışa sunulacağını da belirtmeden geçmeyelim.

2019 yılının başlarında Rusya’da satışına başlanacak Aurus Senat’ın ilerleyen zamanlarda dünyaya açılması planlanıyor. Senat’ın 10 milyon Ruble yani yaklaşık 160 bin dolar fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
35243 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rolls-royce, aurus senat ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim