Anlık Bildirim

Range Rover Sport'tan Cennetin Kapısı'na 999 basamaklı tırmanış [video]

Range Rover Sport, 999 basamaklı ve 45 derecelik açıya sahip merdiveni tırmanarak Çin'deki Tianmen Dağı'nın zirvesinde bulunan Cennetin Kapısı'na çıkmayı başardı. Nefes kesen görüntüler haberimizde.
Çin'deki Tianmen Dağı'nın tepesinde yer alan Cennetin Kapısı (Heaven’s Gate) isimli doğal kaya kemerinin basamaklarını aşmak hiç de kolay bir iş değil. Tam 999 basamaktan oluşan bu merdiven aynı zamanda 45 derecelik bir açıya sahip. Yani bu kadarı bile bir otomobilin bu eğimi tırmanabilmesinin ne kadar etkileyici olduğunu kanıtlamaya yetiyor.
Range Rover Sport PHEV şimdiye kadar bu başarıyı elde eden ilk araç oldu. Hibrit SUV, Cennetin Kapısı'na ulaşmadan önce kendisini basamaklara götüren 11.3 kilometrelik Ejderha Yolu ile uğraşmak zorunda kaldı. Ejderha misali kıvrılan yolda 99 keskin viraj ve tehlikeli uçurumlar var.

Terrain Response 2 sistemi yardımcı oldu

Panasonic Jaguar Racing'in Formula E pilotu Ho-Pin Tung tarafından kullanılan Range Rover'da hiçbir modifikasyon yapılmadı. Tung, bunun şimdiye kadar karşılaştığı en zorlu görevlerden biri olduğunu söylüyor. SUV'un bu yolculukta Terrain Response 2 sistemini kullandığını belirtelim. Böylece araç sürüş koşullarını izleyip uygun sürüş modunu otomatik seçerek sürücüye bu zorlu sınavında önemli bir destek sağlamış.
Dört silindirli motor ve 85 kW elektrik motorunun oluşturduğu kombinasyondan güç alan Range Rover Sport PHEV, bu sayede 398 beygir güç ve 640 Nm tork üretebiliyor. Sadece 6.5 saniyede 0'dan 100 km/s hıza çıkabilen bu canavarın maksimum hızı ise 220 km/s. Haberimizin sonundaki video aracılığıyla SUV'un Tianmen Dağı'nın zirvesine tırmanışını keyifle izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12255 kez okundu.
41 kişi, toplam 42 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, SUV ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim