Anlık Bildirim

Renault-Nissan ittifakı geleceğini elektrikli ve hibritten yana yönlendiriyor

Renault yaptığı duyuruyla 2022 yılına kadar 8 adet tamamen elektrikli ve 12 adet hibrit olmak üzere toplam 20 adet elektrik motoruna sahip model piyasaya süreceğini duyurdu.
Renault-Nissan ittifakı bilindiği üzere Nissan kanadında Leaf ve Renault kanadında Zoe gibi modellerle elektrikli araç piyasasında önemli satış başarılarına imza atıyor. Bu modeller markaların model serilerinde yalnız kalmış olsalar da bu durum değişeceğe benziyor.
Renault Grubu duyurduğu "Geleceği Sür" planıyla 2022 yılına kadar model serisine 8 adet tamamen elektrikli ve 12 adet hibrit araç katacağını açıkladı. Öncesinde dizel skandalı ile anılan firma anlaşılan o ki bu günleri geride bırakmak istiyor ve bu süreçte dizel modellerini yarı yarıya azaltmayı planlıyor.
Markanın bu hareketinin arkasında Paris belediye başkanı Anne Hidalgo'nun fosil yakıtlar ve gereksiz araç kullanımına karşı olan katı tutumu da bir neden olarak yatıyor. Belediye başkanının 2025 yılına kadar dizel araçları şehir merkezinden uzaklaştırmak gibi bir planı da bulunuyor. Ülke geneline bakacak olursak ise Fransa, 2040 yılına kadar fosil yakıtlı araç satışına yasak getirmeyi düşünüyor. Bu durumda Fransız üreticinin pazar payını kaptırmamak için Zoe dışında başka modellere daha ihtiyacı bulunuyor.
Satışlarının neredeyse %60'ını dizel araçların oluşturduğu Fransız marka için bu hamle oldukça büyük bir adım olarak görülüyor. Elektriğe olan yönelim gün geçtikçe artarken, Renault-Nissan ittifakının bu hamlesi elektrikli araçlara yan projeden ziyade, geleceğin önemli bir parçası olarak baktıkları şeklinde yorumlanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim