Anlık Bildirim

Samsung otomotiv yatırımları için 300 milyon dolarlık fon oluşturdu

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, otomotiv girişimleri ve otonom araç teknolojisine yatırım yapmak için 300 milyon dolar değerinde bir yatırım fonu oluşturdu.

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi Samsung'un otonom araç teknolojisi ile birlikte otomobil sektörüne girdiği uzun zamandır biliniyor. Otomobillerle ilgili yeni teşebbüslere ve otonom teknolojisine odaklanan şirket, 300 milyon dolarlık yeni bir yatırım fonu oluşturarak araç pazarında ilerleme kaydetmek istiyor. Samsung Otomotiv Yenilik Fonu olarak adlandırılan fon; akıllı sensörler, yapay görme, yapay zeka ve güvenlik çözümleri gibi alanlardaki yenilikçi işler için kullanılacak ve şirketin, rakiplerine kıyasla oldukça geç katıldığı, sektörde rakiplerini yakalaması amaçlanacak.


Rakiplerini Yakalamaya Çalışacak

Otonom araçlara yönelik yazılımlar üreterek pazarda yer almak isteyen Samsung'un rakiplerinden Qualcomm, otomobillere yönelikler bileşenler geliştirmeye ağırlık veren NXP'yi satın alma aşamasında. Öte yandan bir diğer güçlü rakip olan Intel ise geçtiğimiz aylarda İsrailli yazılım şirketi MobilEye'ı 15.3 milyar dolar karşılığında satın almış ve elini güçlendirmişti. Samsung ise oluşturduğu yatırım fonuyla birlikte ilk yatırımını Avustralyalı güvenlik yazılımları geliştiricisi TTTech şirketine yaptı. Daha önce Boeing, NASA ve Audi'nin teknolojilerinin de geliştirilmesinde yer alan TTTech, Samsung'tan 90 milyon dolarlık yatırım aldı.


Yakın bir zamanda Samsung çatısı altında faaliyet göstermeye başlayan ses ekipmanları üreticisi Harman da şirketin otomobil sektöründeki geleceği için büyük bir öneme sahip. Geçtiğimiz yıl kasım ayında 8 milyar dolar karşılığında Harman'ı satın alan Samsung, bağlantılı araç teknolojileri geliştirmek için Harman'la birlikte çalışacak. Elde ettiği kazancın yüzde 65'ini otomobil kolundan kazanmak isteyen Harman daha akıllı, bağlı araçlar için kilit teknolojiler geliştirmek için Samsung Strateji ve Yenilik Merkezi Akıllı Cihazlar ekibi ile iş birliği içinde çalışıyor.


ABD'de Testlere Başlıyor

Oluşturulan yeni fon ile otomobil endüstrisindeki hırsını ortaya koyan Samsung, daha önce de Almotive ve Renovo gibi otonom araç teknolojileri üzerinde yoğunlaşan startup'lara yatırım yapmıştı. Güney Kore'de otonom araç testlerini halen sürdüren şirket bu ayın başında Kaliforniya Motorlu Taşıtlar İdaresi'nden otonom araç testleri için izin alarak ABD'de de testleri sürdüreceğini göstermişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim