Anlık Bildirim

Suudi Arabistan, Tesla'dan iki milyar dolarlık hisse satın aldı

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu(PIF), Tesla hisselerinin yaklaşık yüzde 5'lik kısmını satın aldı. 250 milyar dolar varlığa sahip olan PIF artık Tesla'nın en büyük hissedarlarından biri.

Suudi Arabistan, Tesla'dan iki milyar dolarlık hisse satın aldı Tam Boyutta Gör
 

Financial Times'ın raporuna göre Suudi Arabistan'ın veliaht prensi Muhammed bin Selman tarafından yönetilen Kamu Yatırım Fonu(PIF), geçtiğimiz aylarda Tesla'dan hisse satın aldı. Yüzde 5'in altında olduğu için kamuoyuyla paylaşma zorunluluğu bulunmayan hisse satışında Tesla hisselerinin yüzde 3 ila 5 arasındaki bir kısmının 1.7 milyar dolar ila 2.9 milyar dolar arasında ödeme karşılığında  PIF'a geçtiği belirtiliyor. Böylece PIF, Tesla'nın en büyük sekiz hissedarından biri haline geldi.


ABD turundan sonra satın aldı 

Satın almanın ne zaman gerçekleştiği tam olarak bilinmiyor ancak Muhemmed bin Selman'ın, mart ayında gerçekleştirdiği ABD turunun ardından hisse satışının tamamlanmış olabileceği belirtiliyor. Financial Times'ın raporunda Suudi yatırım fonunun Tesla CEO'su Elon Musk ile anlaşarak hisse satın alma sürecini tamamladığı ifadesi yer alsa da Tesla böyle bir anlaşmanın olmadığını PIF'ın söz konusu hisseleri JP Morgan aracılığıyla ikincil piyasalardan temin ettiğini açıkladı.


Muhemmed bin Selman'ın yönettiği PIF, ülke ekonomisini petrolden elde edilen gelirlere dayanmaktan kurtarmak için farklı kategorilerdeki girişimlere yönelik yatırımlar yapıyor. Fonun bugüne kadar yaptığı en büyük yatırım ise Japon teknoloji devi SoftBank'ın 100 milyar dolarlık yatırım fonuna sağladığı katkı oldu. SoftBank'ın; yenilikçi teknolojileri desteklemek için oluşturduğu yatırım fonu Vision Fund'a 45 milyar dolarlık yatırım yapan PIF ayrıca aralarında Uber'in de bulunduğu bir dizi şirkete doğrudan yatırım yaptı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4077 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, suudi arabistan ve
3 etiket daha yatırım softbank elon musk
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim