Anlık Bildirim

Takata, hava yastığı hatası nedeniyle 3,3 milyon aracı daha geri çağırıyor

Takata hava yastığı skandalı büyümeye devam ediyor. Japon üretici 2009, 2010 ve 2013 yıllarında üretilmiş 3,3 milyon aracın daha hatalı hava yastığına sahip olduğunu duyurdu.
Takata'nın hava yastığı sıkıntıları devam ediyor. Firma şimdi de 3,3 milyon aracın daha sorunlu hava yastığına sahip olduğunu duyurdu.
Detroit Free Press'in haberine göre firma bu defa farklı otomobil üreticileri tarafından 2009, 2010 ve 2013 yıllarında üretilen araçları geri çağırıyor. Geri çağırmaya dahil olan modeller Audi, BMW, Fiat Chrysler Automobiles, Ford, General Motors, Jaguar-Land Rover, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Tesla ve Toyota markalarına ait. Geri çağırmaya dahil olan modeller üreticileri tarafından bu ayın ilerleyen döneminde açıklanacak.
Araçların hava yastıklarındaki arızaya patlayıcı kimyasal amonyum nitratın zamanla bozulması neden oluyor. Hava yastığının patlayarak hızla dolmasını sağlayan bu kimyasalın bozulması sonucu, istenenden hızlı bir yanma gerçekleşiyor ve bunun sonucundan patlayan hava yastığının metal kutusu araç içindekilere sıcak şarapnel parçaları fırlamasına yol açarak, onların yaralanma ve hatta ölümlerine neden oluyor.
Dünya genelinde şu ana dek 180'den fazla kişi hatalı hava yastıkları nedeniyle yaralanırken, en az 20 kişi de bu sebepten hayatını kaybetti. Toplamda 19 otomobil üreticisini etkileyen geri çağırmanın 69 milyon aracı kapsayacağı tahmin ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11128 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
takata, takata airbag recall ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim