Anlık Bildirim

Taksilerdeki D segment şartı Volkswagen Passat'a yaradı

Uber-sarı taksi geriliminden sonra taksilere getirilen D segment şartı Hyundai ve Fiat'ı memnun etmedi. Bu uygulamadan karlı çıkan taraf ise yeni taksilerde en çok tercih edilen Volkswagen Passat oldu

Taksilerdeki D segment şartı Volkswagen Passat'a yaradı
 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) aldığı kararla 31 Mayıs’tan itibaren araç veya sahip değişikliği yapan taksilere D segment şartı getirilmiş, renklerinin ise turkuaz ya da siyah olmasına karar verilmişti. Uber-sarı taksi geriliminin sonuçlarından biri olan bu uygulama yerli üretim yapan markaları pek memnun etmedi.

D segmenti şartının getirilmesiyle birlikte ağırlıklı olarak Hyundai ve Fiat’ın tercih edildiği taksilerde yeni araçların yüzde 90’ını ithal markalar oluşturdu. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Eski Başkanı Yahya Uğur, yeni taksilerde en çok Volkswagen Passat ve Skoda Superb tercih edildiğini, birkaç adet de Renault Talisman ve Ford Mondeo alındığını belirtti.

Hyundai i40 için çalışmalar başladı 

Yeni düzenleme öncesi en çok tercih edilen markalardan biri olan Hyundai, bu alanda rekabetini sürdürebilmek için yeni modeller üzerinde çalışmaya başladı. Hyundai Accent başta olmak üzere Elantra ve i20 modelleriyle de taksicilerin tercihi olan marka, D segmentindeki modeli i40’ı Türkiye’ye getirmek için düğmeye bastı. Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “D segmentinde ürünümüz var ancak fiyat ve donanım için analize devam ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Fiat: C segmenti de dahil edilmeli 

Taksicilerin en çok tercih ettiği bir diğer marka olan Fiat ise uygulamaya C segmentinin de dahil edilmesini istedi. Fiat tarafından yapılan açıklamada, “Biz Fiat markası olarak uzun yıllar taksicilerin ihtiyaçlarını karşıladık. Buna yine hazırız. Fiat markası olarak yeni düzenlemeye C segmentinin de dahil edilmesini tercih ederiz.” denildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
36610 kez okundu.
41 kişi, toplam 44 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sarı taksi, turkuaz taksi ve volkswagen passat
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim