Anlık Bildirim

Tesla 1 trilyon dolar değerine ulaşabilir!

Tesla’nın önemli yatırımcılarından milyarder Ron Baron’a göre şirket, önümüzdeki 10 yıl içinde hızla değer kazanarak 1 trilyon dolarlık değere sahip, dev bir şirket haline gelcek

Tesla 1 trilyon dolar değerine ulaşabilir! Tam Boyutta Gör
 

Tesla özellikle son 1 yıl içinde hisselerinin değer kazanmasıyla birlikte ocak ayının sonlarına doğru 40 milyar dolarlık piyasa değerini geride bırakmayı başarmıştı. Şirket kısa bir süre sonra seri üretimine başlayacağı yeni otonom aracı Model 3 ile piyasa değerini daha da yukarılara çekmeyi hedeflerken şirketin önemli yatırımcısı Ron Baron’dan ilginç bir açıklama geldi. Baron’un beklentilerine göre Tesla’nın piyasa değeri 10 yıl içinde 30 kat artacak ve şirket 1 trilyon dolarlık değere ulaşacak.

Baron Capital’in kurucusu olan ünlü yatırımcı Tesla hisselerinin %1’inin sahibi ve toplamda 1.6 milyon Tesla hissesi bulunuyor. Şu sıralar yaklaşık 270$’lık değere sahip olan Tesla hisseleri sayesinde 450 milyon dolar gibi bir miktarı elinde bulunduran Baron, Tesla’nın geleceğinden oldukça ümitli.

Baron’un açıklamalarına göre şirket 2020 yılına geldiğinde bugünkünden 4 kat daha değerli bir şirket halini alacak. Bununla birlikte yükselişini sürdürecek olan şirket 2025 yılında, 2020’dekinden 3 kat daha değerli hale gelecek. Baron her ne kadar 73 yaşındaki bir insan için o günleri görmenin pek kolay olmadığını söylese de beklentilerine göre şirketin 2030 yılında, 2025 yılına göre tekrar 3 kat daha fazla piyasa değerine sahip olacağını düşünüyor.

Devlerin Önüne Geçebilir 

Baron her ne kadar uzun vadeli tahminlerine çok fazla güvenmiyor olsa da 2020’de 4 kat artış olasılığının ‘’çok yüksek’’ olduğunu ve 10 yıl içinde toplam 30 kata varan bir artışın mümkün olduğunu ifade etti. Eğer Baron'un 1 trilyon dolarlık beklentisi gerçekleşirse Tesla piyasa değeri olarak Alphabet ve Apple'ı geride bırakacak.

Geçtiğimiz yıl Elon Musk da Tesla ile SolarCity'nin birleşmesinin ardından benzer tahminlerde bulunmuştu ancak Baron gibi önemli bir yatırımcının bu tahminleri dile getirmesi çok daha büyük bir olay zira geçtiğimiz yıl Baron yine benzer bir tahminle şirketin 20 kat daha değerli olacağını açıklamış ve ardından Tesla hisseleri %6 değer kazanmıştı.

Artan Elektrik Talebi Tesla'ya Yarayacak 

Baron ayrıca Musk’ın elektrikli otomobil projesini, güneş pilleri ve ev tipi pillerle birleştirmesini oldukça mantıklı bulduğunu belirtti. Elektrikli araçlarla birlikte artan elektrik talebinin Tesla’yı daha değerli kılacağını söyleyen Baron, şirketteki gelişmeleri takip etmek için fabrikaları birkaç ayda bir ziyaret etmeyi ihmal etmediğinin de altını çizdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6760 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim