Anlık Bildirim

Tesla CEO'su Elon Musk, tam otonom sürüş için tarih verdi

Elon Musk tam otonom sürüşe geçiş için tarih verdi. Özelliğin 2019 sonunda tamamlanacağını belirten Musk, 2020'nin sonlarına doğru Tesla modellerinin kendi kendini sürebileceğini belirtti.

Tesla CEO'su Elon Musk, tam otonom sürüş için tarih verdi Tam Boyutta Gör
 

Gerek sosyal medya hesabı üzerinden gerekse katıldığı programlarda iddialı açıklamalar yapmaktan kaçınmayan Elon Musk yine geleneği bozmadı. Tesla CEO’su katıldığı bir programda “tam otonom sürüş” için yine tarih verdi. Musk buna benzer bir sözü daha önce de vermiş fakat hedefini tutturamamıştı.

Elon Musk, Tesla’nın elektrikli araçlarındaki tam otonom sürüş özelliğinin 2019’un sonunda tamamlanacağını belirtti. Özelliğin 2020 yılının sonlarına doğru kullanılabilir olacağını ifade eden Musk, tam otonom sürüş teknolojisinin çok yetenekli olacağını sözlerine ekledi. Musk, sürücülerin yolculuk esnasında diledikleri işle meşgul olabileceklerini hatta yol boyunca uyuyabileceklerini söyledi.

Tesla sahiplerinin şuanda “Gelişmiş Otopilot” özelliğini aktif edebilmek için fazladan 5 bin dolar ücret ödemesi gerekiyor. Tam otonom sürüşe kıyasla oldukça basit olan bu teknoloji otoyollarda rahatlıkla kullanılabilirken, şehir içindeki yollarda, servis yollarında ve otoparklarda kullanılamıyor. Elon Musk, yaptığı açıklamayla 2020’de tüm bunların tam otonomla mümkün olabileceğini, bu konuda herhangi bir soru işareti bulunmadığını iddia etti.

2016’dan bu yana üretilen Tesla modellerinde tam otonom sürüş için gerekli donanımların mevcut olduğu söyleniyor. Eğer Elon Musk’ın tahmini bu kez tutarsa, Tesla sahipleri 2020 yılında gelen yazılım güncellemesiyle birlikte tam otonom sürüşe geçebilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim