Anlık Bildirim

Tesla Çinli yetkililerle anlaşmaya vardı: Şanghay'da fabrika açacak

Geçtiğimiz yıldan beri Çin'de fabrika açmayı planlayan Tesla Çinli yetkililerle anlaşma imzaladı. Yerel medya kaynaklarına göre Şanghay'da 500 bin araç üretim kapasitesine sahip fabrika açılacak.

Tesla Çinli yetkililerle anlaşmaya vardı: Şanghay'da fabrika açacak Tam Boyutta Gör
 

ABD ve Avrupa pazarının yanı sıra Çin pazarında da konumunu güçlendirmek isteyen Tesla, Çin'de bir fabrika açmak için geçtiğimiz yılın başından beri Çinli yetkililerle temas hainde. Buna karşılık Donald Trump'ın, ABD'li üreticileri ABD'de üretmeye zorlaması şirketin Çinli yetkililerle sürdürdüğü görüşmeleri zora sokmuştu. Yine de geçen yıl Çin'de 103 bin otomobil satarak 2 milyar dolar kazanç sağlayan şirket Çin hamlesinden vazgeçmemiş ve geçtiğimiz ay Çin'de fabrika açacağını duyurmuştu. Yerel kaynaklara göre fabrika bugün resmiyet kazandı.


Yılda 500 bin araç üretebilecek 

Bloomberg tarafından da doğrulanan iddialara göre ABD'li otomobil üreticisi Şanghay belediye yönetimi, Şanghay Lingang Bölge Kalkınma İdaresi ve Lingang Grubu ile anlaşma imzaladı. Anlaşma uyarınca Şhangay'da açılacak olan fabrikanın yılda 500 bin otomobil üretebileceği belirtiliyor. Öte yandan Çin hükümetinin yabancı şirketlerin ülkede açtığı işletmeler için getirdiği ''yerli bir şirketle ortaklık'' uygulamasının Tesla için uygulanıp uygulanmayacağı henüz belirsiz. 


ABD'nin, Çin'den gelen ürünlere yönelik vergi politikasını değiştirmesinin ardından Çin hükümeti ABD'de üretilen otomobillerin yüzde 40 ek vergiye tabi tutulacağını duyurmuştu. Bu duyurunun ardından Tesla, Çin'deki satış fiyatlarında yüzde 20 civarında artış yaparken şirket CEO'su Elon Musk'ın bugün hem hükümetle görüşmek hem de bir etkinliğe katılmak için Çin'i ziyaret etmesi bekleniyordu. Fabrikanın faaliyete geçmesiyle birlikte Tesla, ek vergi uygulamasına takılmadan Çin'de ürettiği otomobilleri yine Çin pazarında satışa sunabilir. ABD-Çin ticaret savaşının ortasında kalan şirketin bu hamlesine karşılık Trump yönetiminin nasıl tavır alacağı ise merak konusu. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim