Anlık Bildirim

Tesla Model 3'teki anahtarsız giriş özelliği Model S ve Model X'e de geliyor

Elon Musk, Model 3'teki anahtarsız girişin yakın zamanda Model S ve Model X'e de geleceğini duyurdu. Bu sistemde, eşleştirilen telefonun yaklaştığını algılayan araç kapılarını otomatik olarak açıyor.

Tesla Model 3'teki anahtarsız giriş özelliği Model S ve Model X'e de geliyor Tam Boyutta Gör
 

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, getirdiği yazılım güncellemeleriyle birlikte ürün gamı içerisinde yer alan araçlara yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Şirketin CEO’su Elon Musk, yaptığı yeni bir açıklamayla Model 3’teki anahtarsız giriş sisteminin yakında diğer araçlara da getirileceğini duyurdu.

Fiziksel bir anahtara sahip olmayan Model 3’te, aracın kapıları iki farklı yöntemle açılabiliyor. İlk seçenekte, anahtar yerine geçen bir kart Model 3’ün B sütununda bulunan sensöre yaklaştırıldığında kapılar otomatik olarak açılıyor. Bir diğer seçenekte ise, akıllı telefonlarını Bluetooth üzerinden Model 3 ile eşleştiren kullanıcılar aracına yaklaştığında telefon otomatik olarak algılanıyor ve kapılar açılıyor.

Model S ve Model X sahiplerinin de aynı deneyimi yaşamak için üzerinde fiziksel anahtarı bulundurması gerekiyor. Akıllı telefonunu kullanmak isteyenlerin ise uygulamayı açıp kilidi aç butonuna basması gerekiyor.

Model S ve X'teki bu özellik, birincil anahtar olarak kullanılmaktan ziyade kişinin uygulama aracılığıyla aracına uzaktan erişebilmesi için eklenmişti. Musk, yeni yaptığı açıklamayla Model S ve Model X sahiplerinin de yakında Model 3’teki anahtarsız giriş sistemine sahip olacağını ve her seferinde uygulamayı kullanmak zorunda kalmayacaklarını açıkladı.

Musk’ın yaptığı açıklamanın ardından yorumda bulunan bazı kullanıcılar, tam tersi şekilde Model 3’e de fiziksel anahtarın getirilmesi temennisinde bulundu. Akıllı telefonu kullanarak araca girişin güzel bir özellik olduğunu, ancak fiziksel bir anahtarın her zaman ihtiyaç olduğunu dile getirdiler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim