Anlık Bildirim

Tesla Model S P100D ile 1000 km üzeri menzil rekoru kırıldı

İtalya Tesla Kullanıcıları grubu Tesla Model S P100D ile yeni bir menzil rekoru kırdı. Önceki 901 kilometrelik rekoru geçen grup, yeni rekoru 1.078 kilometreye taşıdı.
Geçtiğimiz ay bir kullanıcının Model S aracı ile tek şarjda 901 kilometre yol yapması üzerine Tesla CEO'su Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden P100D versiyon ile doğru lastik kullanılırsa 1000 km üzeri menzil yapmanın mümkün olabileceğinden bahsetmişti.
Görünen o ki İtalya'daki Tesla Sahipleri grubu Musk'ın bu sözünü kanıtlamak istemiş ve Model S P100D ile yeni bir rekora imza atmış. Önceki rekoru 176 km ileri taşıyan kullanıcı Model S P100D aracı ile tek şarjda 1.078 km yol kat etmeyi başarmış. Bu rekoru aracın bilgi ekranının görselini Twitter üzerinden paylaşarak duyuran İtalya Tesla Kullanıcıları grubu rekorun nasıl gerçekleştiğini net olarak açıklamamış.
Paylaşılan görselde rekoru kırma sürecinde aracın 98.4 kWh enerji tükettiği gözlemlenirken, oldukça etkileyici olan 91 Wh/km (144 Wh/mi) değeri de gözlerden kaçmıyor. Model S'in günlük normal koşullarda 300 Wh/mi enerji tüketimi olduğunu hesaba katarsak sürücünün aracı oldukça dikkatli ve verimli kullandığını söyleyebiliriz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9450 kez okundu.
22 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, model s ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim