Anlık Bildirim

Tesla Model X, 130 tonluk uçağı çekerek yeni bir rekora imza attı

ABD Merkezli üreticinin elektrikli crossover modeli Tesla Model X P100D, Qantas Havayolları'na ait 130 tonluk Boeing 787-9 tipi yolcu uçağını çekti. Bu başarılı girişime ait görüntüler haberimizde.

Tesla Model X, 130 tonluk uçağı çekerek yeni bir rekora imza attı Tam Boyutta Gör
 

Tesla’nın elektrikli aracı yeni bir rekora imza attı. ABD merkezli şirket tarafından üretilen Model X P100D’nin en yüksek çekme kapasitesine sahip elektrikli otomobil olduğu biliniyordu. Daha önceleri tır çekerken birkaç kez kayda alınan araç, bu kez de Qantas Havayolları’na ait bir yolcu uçağını çekerek rekor kırdı.

Tesla ve Qantas Havayolları’nın işbirliğiyle yapılan bu girişim, bugünün erken saatlerinde Avustralya’nın Melbourne kentinde gerçekleşti. Tesla Model X P100D, uçak pistinde Boeing 787-9 tipi yolcu uçağını 300 metre çekti. Tesla tarafından kırılan bu rekor, Guinnes Dünya Rekorları tarafından da kabul gördü.

ABD merkezli üreticiye ait Model X P100D modeli, resmi olarak 2.5 ton civarında çekme kapasitesine sahip. Boeing 787-9 tipi yolcu uçağı ise 130 ton ağırlığında. Bu girişim gerçekleştiği sırada uçağın yüksüz olduğu ve deposunda asgari miktarda yakıt olduğu belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6238 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla Model X, Tesla ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim