Anlık Bildirim

Tesla Model Y üretiminin Kasım 2019'da başlayacağı iddia ediliyor

Reuters'in haberine göre Tesla, Model Y'nin üretimini için tedarikçilere bilgi talebi göndermeye başladı. Bilgi talebi alan tedarikçiler, üretimin Kasım 2019'da başlayacağını iddiasında bulundu.

Tesla Model Y üretiminin Kasım 2019'da başlayacağı iddia ediliyor Tam Boyutta Gör
 

İşlerin durmadan kötüye gittiği ve yakında iflas edeceği söylentilerine rağmen, bu söylentilere kulak asmayan Tesla tüm dikkatini Model 3’ün üretimine vermiş durumda. Haftada 2 bin aracı üretim bandından indirebilecek konuma gelen şirket, gelecek planlarıyla ilgili de vites küçültmüşe benzemiyor. Reuters’in haberine göre Tesla, Model Y’nin parçaları için tedarikçilere bilgi talebi gönderdi.

Bilgi talebi, Tesla’nın üretim aşamasına geçmeden önceki ilk adımlarının bir parçası olarak görülüyor. Otomobil üreticileri genel olarak üretim aşamasına geçmeden birkaç yıl önce tedarikçilere bilgi talebi göndererek rekabetçi teklifler elde etmeye çalışıyor. Ancak, Tesla’nın gönderdiği bilgi talebinde, Model Y’nin üretimine 1 yada 1 buçuk yıl gibi kısa bir sürede başlanacağının yazdığı iddia ediliyor.

Henüz detaylar belli değil 

Tesla’nın gönderdiği bilgi talebinde öngörülen üretim adeti gibi detaylar yer almıyor. Ancak, şirketin daha önceki açıklamalarında, en az Model 3 sayısı kadar Model Y üretilmesinin planlandığı yer alıyordu. Her yıl yarım milyon Model 3’ün üretim bandından indirilmesi hedeflendiğine göre, Model Y için de aynı sayıyı beklemek çok da yanlış olmaz.

Tüm bunların yanı sıra, Model Y’nin üretimi Tesla için muhtemel bir sorun anlamına gelebilir. Fremont fabrikasının yılda yarım milyon civarında üretim kapasitesi bulunuyor. Özellikle Model 3 üretiminin artmasıyla birlikte, Model S, X ve 3 üretimi bu kapasiteyi tamamen dolduracak. Şirketin üretimde sıkıntı yaşamamak adına yeni çözümler üretmesi gerekecek.

Gelen bu haberler Tesla Model Y’nin Kasım 2019 yılında üretimine başlanacağını işaret ediyor. Ancak Tesla’nın bu konuyla ilgili resmi bir açıklaması bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim