Anlık Bildirim

Tesla elektrikli otomobil pazarında tekel haline gelebilir

Finansal yatırım şirketi Berenberg'in son raporuna göre, hızlı yükselişini sürdüren Tesla önümüzdeki yıllarda elektrikli otomobil pazarında tekel haline gelebilir.
Son dönemde birçok otomobil devi hızla yükselen elektrikli otomobil pazarına yönelmiş olsa da Tesla bu alanda rakiplerinin önünde kalmaya devam ediyor. Elektrik otomobil pazarının büyümesine öncülük eden şirket, otomobil pazarındaki planlarını tamamen elektrikli araçlar ile sınırlı tutarak bu alana önemli yatırımlar yapmayı sürdürüyor.
Tesla'nın geleceği ile ilgili raporunu hazırlayan finansal yatırım şirketi Berenberg'e göre, Tesla'nın bu tek yöne odaklı stratejisi şirketin hızla büyümesine yardımcı olacak. Berenberg'e göre an itibariyle hisse başına değeri 380 dolar olan Tesla hisseleri önümüzdeki 12 ay içerisinde yüzde 30 artış gösterebilir.
Alexander Haissl'ın başını çektiği analist ekibi Tesla ile ilgili öngörülerinde oldukça iddialı. Zira Berenberg analistlerine göre Tesla çok yakında elektrikli otomobil pazarında tekel haline gelebilir. Analistler bu iddialı öngörülerini otomobil pazarında tamamen elektrikli otomobillere odaklanan tek firmanın Tesla olmasına dayandırıyor.
Diğer tüm otomobil üreticilerinin elektrikli otomobiller alanında "düşük risk, düşük yatırım" stratejisi izlediğine dikkat çeken Haissl ve ekibine göre diğer şirketlerin bu stratejisi onları Tesla'ya karşı rekabet edemez hale getirecek. 
Bu otomobil üreticilerinin 2020 ortalarına kadar yüksek sayılarda elektrikli otomobil üretemeyeceğine dikkat çeken analistler, Tesla'nın bu sürede elektrik otomobil pazarında tekel oluşturarak rakiplerine şans tanımayacağı görüşünde.
Analistler ayrıca Tesla ve Panasonic arasındaki başarılı ortaklığın da Tesla'nın tekel oluşturmasında etkili olacağına inanıyor. Berenberg'in raporuna göre Tesla - Panasonic ikilisinin pil ve depolama teknolojileri rakiplerinden çok daha ileride. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3954 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli otomobiller, elektrikli otomobil pazarı ve
3 etiket daha Tesla tesla motors berenberg
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim