Anlık Bildirim

Tesla sürücüsü aracını otomatik pilota alarak yolcu koltuğuna geçti [video]

Seyir halindeyken Tesla Model S marka aracını otomatik pilota alarak yolcu koltuğuna geçen 39 yaşındaki Bhavesh Patel'in trafiği tehlikeye sokan bu sorumsuzca davranışı kameralara yakalandı.
Tesla marka otomobillerin Autopilot isimli yarı otonom sürüş sistemine sahip olduğunu biliyorsunuz. Aslına bakılırsa Tesla daha önce birçok kez otomatik sürüş modununun sadece yardımcı bir teknoloji olduğunu ve sürücülerin mümkün olduğunca ellerini direksiyonda tutmaları gerektiğini söylemişti ancak müşterilerin bu uyarıyı pek dikkate almadıkları görülüyor.
39 yaşındaki Bhavesh Patel, İngiltere'nin Nottingham şehrindeki bir otoyolda Tesla Model S marka aracını otomatik pilota alarak yolcu koltuğuna geçti. Sürücünün bu tehlikeli hareketi anbean kameralara yakalandı. Trafik koşulları nedeniyle araç yaklaşık 65 km/s hızda ilerlese de bu durum Patel'in son derece sorumsuz bir davranış sergilediği gerçeğini değiştirmiyor (olay İngiltere'de geçtiği için direksiyonun sağda olduğunu belirtelim).

Polis: Masum insanları tehlikeye attı

Sürücü hakkında trafiği tehlikye sokmaktan yasal işlem başlatan polis memuru Kirk Caldicutt "Patel'in bu sorumsuzca davranışı kolayca trajediyle sona erebilirdi. O sadece kendi hayatını tehlikeye atmakla kalmadı, aynı zamanda o gün otoyolu kullanan diğer masum insanların hayatlarını tehlikeye attı" dedi. Sürücü 18 ay trafikten men edilirken 10 günlük rehabilitasyon ve 100 saat kamu hizmetinde çalışma cezası verildi. Patel ayrıca 1.800 sterlin para cezası ödeyecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4177 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, Tesla ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim