Anlık Bildirim

Tesla sürücüsü, otopilotun kendisini öldürmeye çalıştığını iddia etti

Bir Tesla Model S sürücüsü, geçtiğimiz hafta yaşanan ölümlü Tesla kazasını benzer bir senaryoyla yeniden canlandırmak istedi. Bu girişimini kayda alan sürücü, bariyerlere çarpmaktan son anda kurtuldu.

Tesla sürücüsü, otopilotun kendisini öldürmeye çalıştığını iddia etti Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz hafta ABD’nin Kaliforniya eyaletinde meydana gelen kazada, otoyolda seyir halinde olan Tesla Model X bariyerlere çarpmış ve sürücüsü hayatını kaybetmişti. Kazayla ilgili Tesla ve Ulusal Ulaşım Güvenlik Kurulunun incelemeleri devam ederken, başka bir Tesla kullanıcısı da kendi araştırmasını yürütmek istedi. Ama neredeyse canından oluyordu.

Meydana gelen feci kaza sonrası olayla ilgili gerekli incelemeler başlatılmış, araçtan verileri toplayan Tesla kaza esnasında otopilotun devrede olduğunu doğrulamıştı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, aktif olan otopilotun en yakın takip mesafesini sağlayacak şekilde aracı kontrol ettiği belirtildi. Ancak, kazadan 5-6 saniye önce aracın sürücüye direksiyonu tutması için hem sesli hem de görsel uyarı gönderdiği, sürücünün ise herhangi bir müdahalede bulunmadığı ifade edildi.

"Tesla otopilot yolcuları öldürmeye çalışıyor"

Olayın ardından bir Tesla Model S kullanıcısı da aynı senaryoyu tekrarlayarak kaza anında neler yaşanmış olabileceğini görmek istedi. Bu deneyimini kameraya kaydeden sürücü, deyim yerindeyse neredeyse canından oluyordu. Tıpkı yaşanan kazadaki gibi aracın uyarılarını dikkate almayan sürücü, direksiyona herhangi bir müdahalede bulunmadı. Bunun sonucunda bariyerlere çarpmaktan son anda yaptığı frenle kurtuldu. Bu videoyu da "Tesla otopilot yolcuları öldürmeye çalışıyor!" başlığıyla paylaştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7076 kez okundu.
32 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla Model X, tesla model s ve
2 etiket daha tesla kaza tesla otopilot
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim