Anlık Bildirim

Trafik Sigortası’nda yeni dönem: Sürücüler sigortalanacak

Trafik Sigortaları ile ilgili düzenlemeler bir türlü rayına oturtulamadı. Yüksek primlere müdahale eden Maliye Bakanlığı bu kez sistemi baştan sona değiştirecek bir düzenlemeye hazırlanıyor.

Trafik Sigortası’nda yeni dönem: Sürücüler sigortalanacak Tam Boyutta Gör

Zorunlu Trafik Sigortası son birkaç yılda çok konuşulan hususların başında geliyor. Sigorta şirketlerinin değişen düzenlemeler doğrultusunda ciddi anlamda yüksek primler belirlemesi, Maliye Bakanlığını da harekete geçirmiş ve vatandaşa astronomik rakamlar çıkaran şirketlere cezalar kesilmişti.

Tüm bunlar halen tam manasıyla bir çözüme kavuşmuş değilken Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten düzenleme sinyali geldi. Eski Maliye Bakanı olan Şimşek, sistemde bazı eksikliklerin olduğunu, bu aksaklıkların da primlerin yükselmesine neden olduğunu dile getiriyor.

Mehmet Şimşek’in açıklamalarına göre Maliye Bakanlığı yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Bu sistemde aracın sigortalanmasının yanı sıra sürücünün de sigortalanması ekseninde birtakım yapılanmalar olacak. Sigortalanan araçların daha tecrübesiz ve risk derecesi yüksek sürücüler tarafından sürülmesi ihtimali nedeniyle sigorta şirketleri primlere bu riskleri de ekliyor. Haliyle bu da rakamları yukarı çekiyor.

Sürücünün de hesaba dahil edileceği yeni sistem sayesinde risk oranı düşük sürücülerin daha düşük prim ödemesi gibi bir durum da ortaya çıkmış olacak ve daha şeffaf bir sistem ortaya konulabilecek. Elbette ki işin detayları bununla sınırlı değildir ancak şimdilik Şimşek’in açıklamalarından bu kadarını biliyoruz. İlerleyen günlerde detaylar daha somut bir hal alacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8741 kez okundu.
39 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mehmet şimşek, maliye bakanlığı ve zorunlu trafik sigortası
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim