Anlık Bildirim

Trafik sigortasında yeni model yolda

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, trafik sigortası için yeni modelin üzerinde çalışıldığını duyurdu. Şimşek, sigortacıların tavan fiyat uygulamasından zarar ettiğini belirtti.

Trafik sigortasında yeni model yolda

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulundu. Mehmet Şimşek, trafik sigortasında yeni sistemin yolda olduğunu duyurdu.

Şimşek, zorunlu trafik sigortalarında tavan fiyat uygulamasında sigortacıların ciddi zarar ettiğini belirterek, “Makul prim için birkaç boyutlu çalışmamız var.” dedi. Özellikle de sık sık kaza yapanların daha yüksek prim ödemesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

"Sigorta sektörü tavan fiyat uygulamasından zarar etti"

Şimşek, “Sektörle bir araya geldik. Sektör tavan fiyattan ciddi zarar etti, bu sürdürülebilir değil. Geçen sene reel olarak primlerde düşüş yaşandı. Biz oturup sistemi gözden geçirmek zorunda kalacağız. Sık sık kaza yapanların daha yüksek prim ödemesi kaçınılmazdır. Öngörülebilirliği daha nasıl artırabiliriz. Biz birkaç boyutlu çalışıyoruz. Düzenlemeler çok net olacak. Hiç kimse zarar ettiği bir sektörde çalışmaz. Hazine olarak sürdürülebilirlikle makul prim konusunu dengelememiz lazım. O yönde çalışmalar devam edecek." dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, NTV’de katıldığı programda trafik sigortasının dışında kripto para, işsizlik oranı ve enflasyon konularına değindi. Trafik sigortasına getirilecek yeni sistemin detayları hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5807 kez okundu.
47 kişi, toplam 48 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
trafik sigortası, zorunlu trafik sigortası ve sigorta
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim