Anlık Bildirim

Trafik tıkanıklığını azaltan akıllı telefon sistemi geliştiriliyor

Çinli yol haritası sunucularından Amap, trafik sıkışıklığını azaltarak akışı rahatlatmaya yönelik akıllı bir sistem geliştirmek üzere Alibaba Cloud ile anlaştı. İlk etapta 50 şehirde uygulanacak.

Trafik tıkanıklığını azaltan akıllı telefon sistemi geliştiriliyor Tam Boyutta Gör
 

Özellikle nüfusun yoğun olduğu şehirlerdeki trafik tıkanıklığı pek çok ülkenin ortak sorunu. Bu sorun nedeniyle bir yerden bir yere gitmek tam bir işkence halini alabiliyor. Çin’in önde gelen yol haritası sunucusu Amap, trafik sorununa çözüm getirmek için çalışıyor. Toplu ulaşımda trafik tıkanıklığını azaltarak akışı rahatlatmaya yönelik akıllı bir sistem geliştirmek isteyen Amap, bu konuda Alibaba Cloud ile ortak çalışma başlattı.

İkili tarafından ortak olarak geliştirilecek City Brain & Smart Transportation (Kent Beyni & Akıllı Ulaşım) adındaki sistem, toplu ulaşım analizini ve kumanda etkinliğini geliştirme amacıyla Amap’ın geniş veri havuzunu kullanırken, öte yandan Alibaba Cloud’un bulut bilişim teknolojilerden de faydalanacak.

Detayları henüz belli olmayan sistemin kamu ulaşımı versiyonu ilk olarak aralarında Pekin ve Şanghay’ın da bulunduğu 50 şehirde uygulamaya konacak. Amap’ın Başkan Vekili Dong Zhennin’e göre bu sistem, kullanıcılarına her bir yolculuk başına yüzde 10 oranında süre tasarrufu sağlayacak. Sistemin tüm taşıma endüstrisine de analiz ve uygulama olarak açık olduğu söyleniyor.

2002 yılında kurulan ve 700 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Amap, akıllı taşıma sistemi geliştirmek için 150’yi aşkın şehirle birlikte çalışıyor. Ayrıca Amap’ın bu konuda resmi kuruluşlarla da ortaklıkları bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim