Anlık Bildirim

Uber'in sahibi olduğu sürücüsüz tır "Otto" ilk teslimatını gerçekleştirdi

2016 yılının başında kurulan ve çok geçmeden Uber tarafından satın alınan sürücüsüz tır projesi Otto, Amerika’da 193 kilometrelik yolu sorunsuz şekilde katederek ilk nakliyesini gerçekleştirdi.
Google Maps eski CEO’su Lior Ron ve Google’ın sürücüsüz araç projesi mühendislerinden Anthony Lewandowski tarafından geliştirilen Otto, mayıs ayında görücüye çıkarılan ilk prototipinin ardından Uber tarafından satın alınmıştı.
Amerika’nın Colorado eyaletindeki Fort Collins ve Colorado Springs arasındaki 193 kilometrelik yolu başarıyla tamamlayan Otto, dorsesindeki 45 bin şişe alkollü içeceği sorunsuz şekilde belirtilen noktaya götürdü. Araç içerisinde güvenlik sebebiyle profesyonel sürücünün de bulunduğunu belirten şirket yetkilileri, Otto’nun şu an için sadece otoyollarda gidebildiğini ve şehir içinde sürücü yardımına ihtiyaç duyduğunu dile getirdiler.
30 bin dolar masrafla bir adet radar, üç adet liar ve bir adet tepe kamerasıyla sıradan araçları otonom hale getiren Otto’nun trafik kazalarını önemli oranda düşürmesi ve uzun yolun sürücüler üzerindeki etkilerini azaltması planlanıyor. Üstelik her geçen gün artan lojistik ihtiyacının sürücüsüz teknolojilerle büyük ölçüde karşılanabileceği ifade ediliyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim