Anlık Bildirim

Üç boyutlu yaya geçidi uygulaması Aydın'da başladı

Sürücülerin yavaşlamasını sağlayan ve üç boyutlu yaya şeridi uygulaması Aydın'da uygulanmaya başladı. Uygulamanın başarılı sonuç vermesi durumunda kullanım alanı genişletilecek.
Yurt dışında bazı bölgelerde kullanılan ve başarılı sonuçlar alınan üç boyutlu yaya geçidi uygulaması, Aydın’da kullanılmaya başlandı. Efeler ilçesinde bulunan Hürriyet Bulvarı üzerine uygulanan çalışmadan olumlu sonuç alınırsa aynı uygulama il geneline yayılacak.

Optik illüzyon ile üç boyutlu hissi verilen yaya şeridi uygulaması ile sürücülerin yaya şeridini görünce yavaşlamasına yardımcı oluyor. Yaya şeridini gören sürücüler şeridi önce bir barikat olarak görüyor ve hızını kesiyor.

Yaya güvenliğini düşünerek böyle bir uygulamaya giriştiklerini söyleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu "Yayaların güvenliği bizim için çok önemli. Birçok araç sürücüsü yaya geçitlerinde hızını azaltmayarak yayaların can güvenliğini tehlikeye atıyor. Yaptığımız uygulamayla araç sürücüleri optik yanılsamayla yaya geçidine gelmeden önce hızlarını azaltıyorlar ve yayalara daha fazla dikkat ediyorlar. 3 boyutlu yaya geçidi uygulamasıyla yayalarımızın güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmelerini sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Üç boyutlu şerit uygulamasının örnekleri yurt dışında kullanılıyor. İzlanda’nın Ísafjördur şehri ve Hindistan’ın birkaç bölgesinde uygulanıyor.

Üç boyutlu şerit uygulamasının yurt dışındaki örneklerini aşağıdaki galeriden görebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11134 kez okundu.
38 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, üç boyutlu yaya geçidi ve
2 etiket daha yaya geçidi aydın
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim