Anlık Bildirim

Üç büyük otomotiv üreticisinin araçlarına Android işletim sistemi geliyor

Dünyaca ünlü üç otomobil üreticisi Renault, Nissan ve Mitsubishi araçlarını Android işletim sistemi ile buluşturmak adına Google ile anlaşma imzaladı. Detaylar haberimizde.
Üç büyük otomotiv üreticisinin araçlarına Android işletim sistemi geliyor
 
Üç büyük otomotiv üreticisi Renault, Nissan ve Mitsubishi, araçlarını akıllı bilgi sistemleriyle ve müşteri odaklı uygulamalar ile donatmak amacıyla 2022 planları kapsamında Google ile önemli bir anlaşmaya imza attılar. Otomotiv devleri, Google uygulamaları ve hizmetlerini, bilgi-eğlence sistemlerine ve bulut tabanlı sistemlere entegre ederek müşterilerinin sürüş deneyimini geliştirebilmeyi hedefliyor.
Android işletim sistemi ile birlikte kullanıcılar, Google Haritalar uygulaması ile sesli navigasyon hizmetini kullanabilecek, Google Asistan sayesinde arama ve mesajlara yanıt verebilecek, sesli komut sistemini kullanabilecekler ve araç fonksiyonlarını yönetebilecekler. Ayrıca Google Play Store’da yer alan pek çok otomotiv uygulamasına erişebilecekler.
Renault, Mitsubishi ve Nissan’ın Android otomotivleri 2021 yılında piyasaya sürülecek. Bu tarihe kadar Google, Android işletim sistemini daha fazla otomotiv markası ve modeli ile buluşturmayı planlıyor.
2022 planlarının birinci yıl dönümünde yapılan bu ortaklık, şirketlerin yeni nesil teknolojilere odaklandığını gözler önüne seriyor. Renault,Nissan ve Mitsubishi 2022 yıl sonu itibarıyla 14 milyondan fazla satış adedine ulaşmayı da hedefliyor.
Üç şirketin ittifakı ile gerçekleştirilmesi planlanan 2022 planları arasında yer alan daha pek proje var. Bunlardan bazıları şu şekilde;
• 9 milyondan fazla araç, dört ortak platformu paylaşacak.
• Ortak güç aktarma organlarının oranı, toplam hacmin üçte birinden dörtte üçüne yükselecek.
• Elektrifikasyon, çevrimiçi araç ve otonom teknolojilerden daha fazla sinerji sağlanması bekleniyor.
• Ortak EV (elektrikli araç) platformlarından ve bileşenlerinden faydalanan 12 saf elektrikli araç modeli piyasaya sürülecek.
• Otonom sürüş (AD) teknolojisine sahip 40 araç piyasaya sürülecek.
• Robotik araç paylaşım hizmetleri işletmeciliğine yönelik çalışmalar başlayacak. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4809 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, otomobil ve
3 etiket daha nissan renault mitsubishi
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim