Anlık Bildirim

Vladimir Putin, Volkswagen'a yardım etme sözü verdi

Alman otomobil devi Volkswagen ile Moskova’da bir araya gelen Vladimir Putin, emisyon skandalı yüzünden ciddi değer kaybı yaşayan üreticiye yardım etme sözü verdi.
Hatırlayacağınız gibi 2015 yılında Volkswagen’ın yüzlerce aracında hileli yazılım kullandığı ortaya çıkmış ve global çaplı emisyon skandalı patlak vermişti. Olayın basına yansımasıyla büyük bir krizin içerisine sürüklenen marka milyonlarca dolar zarara ve daha da önemlisi ciddi imaj kaybına uğradı.

Bu hafta içerisinde Volkswagen CEO’su Matthias Mueller ile toplantı düzenleyen Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, Alman otomobil devinin Rusya’daki faaliyetlerinin artması için yardım etme sözü verdi. Rus pazarındaki araçların yüzde 11'inin Volkswagen’a ait olduğunu dile getiren Putin, yaşanan zorlukları anladığını ve yardım etmek için hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Halihazırda sunulan vergi ayrıcalıklarıyla zaten gerekli desteği gösteren hükümetin üretim hacminin ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi için bazı düzenlemeler yapabileceği belirtiliyor. Rusya’da 6,800 doğrudan ve 50 bin dolaylı şekilde iş imkanı sunan Volkswagen, Moskova’nın 170 kilometre güney batısında bulunan Kaluga bölgesinde üretim yapıyor. Yakın zamanda şehirde yeni bir tesisi devreye alacak olan şirket,Rusya’ya gerçekleştirdiği 1.75 milyar avro yatırımla ciddi bir ekonomi hacmine sahip.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8963 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, Volkswagen ve
3 etiket daha rusya Vladimir Putin putin
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim