Anlık Bildirim

Vladimir Putin'in zırhlı limuzini güvenlik testlerinden geçti

Kortej projesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için geliştirilen zırhlı limuzinin güvenlik testlerinden başarıyla geçtiği bildirildi. Araç çok yakında Putin'in kullanımına sunulacak.

Vladimir Putin'in zırhlı limuzini güvenlik testlerinden geçti Tam Boyutta Gör
 

Dünya genelinde devlet başkanlarının tercihi doğrultusunda pek çok lüks model makam aracı olarak kullanılıyor. Bu araçların olmazsa olmaz özellikleri arasında güvenliğin maksimum seviyede tutulması yer alıyor. Rusya’da da Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kullanımına sunulması için Kortej projesi kapsamında özel ve zırhlı bir limuzin geliştiriliyor.

Putin’in hizmetine sunulacak limuzin ile ilgili bilgiler şimdilik oldukça sınırlı. Ancak, Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov’dan elde edilen son bilgilere göre projenin tamamlanması oldukça yakın. Russia Today’in haberine göre, Izvestia gazetesine konuşan Bakan Manturov aracın bir takım çarpışma ve güvenlik testinden geçirildiğini ve pozitif sonuçlar elde edildiğini söyledi. Manturov, yeni limuzinin çok yakında tanıtılacağını sözlerine ekledi.

Kortej projesi kapsamında geliştirilen araçlar hakkında şimdiye kadar çıkan video ve render’lardan anlaşıldığı kadarıyla Rolls-Royce benzeri bir tasarım ortaya çıkacak. Güvenli olduğu kadar iç dünyasında lüks bir yaşam alanı sunacak limuzinde tamamen deri kaplama koltuk ve yüzeylere ahşap ve metal dokunuşlar eşlik ediyor. Arka taraftaki yolcu bölümünde karşılıklı olarak konumlandırılan birbirinden bağımsız dört koltuk bulunuyor.

Daha önce çıkan haberler doğrultusunda kaputun altında 650 beygirlik sekiz silindirli motor kullanılacağı düşünülüyor. Kortej projesi, Moskova’daki Otomotiv ve Motor Araştırmaları Merkez Enstitüsü (NAMI) tarafından titizlikle yürütülüyor. İleri aşamada bu araçlara daha geleneksel bir sedan, crossover ve minivan modellerin katılması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6045 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rusya devlet başkanı, Vladimir Putin ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim