Anlık Bildirim

Volkswagen, Avrupa'daki dizel araçların garantisini 2 yıl uzatmayı teklif ediyor

Yaşadığı dizel skandalı sonrası oldukça başı ağrayan Volkswagen, Avrupada'ki müşterileri için para tazminatı yerine 2 yıl ektra garanti uzatma teklif edecek.
Dizel emisyon hile skandalı sonrası ABD'de vergiler, tazminatlar ve para cezaları ile yaklaşık 25 milyar dolar ödemeyi kabul eden Volkswagen, Avrupa'daki TDI sahipleri için henüz bir adım atmış değil.
Reuters kaynaklarına göre, Alman otomobil üreticisi Avrupa’daki dizel otomobil sahiplerine garantiyi iki sene uzatma teklifi sunma kararı aldı.Bir Avrupa Komisyonu sözcüsüne göre şu anki görüşmelerde herhangi bir maddi tazminat ödenmesi söz konusu edilmiyor. Amerika ve Avrupa'daki durumun oldukça farklı olduğu belirtilirken Volkswagen, Avrupa’daki kanunları çiğnemediğini ve orada bulunan tüketiciler için telafiye gerek olmadığını daha öncesinde açıklamıştı.
Volkswagen CEO'su Matthias Muller, Avrupa'daki dizel otomobillerin garantisinin iki yıl uzatılacağını açıklamış olsa da Avrupa Birliği tüketici işleri sorumlusu Vera Jourova, Volkswagen ile bu konuda henüz anlaşma sağlanmadığını söylüyor ve markanın sorundan etkilenen bütün araçları sonbahara kadar düzeltme ve gelecek yazılım güncellenmesinin aracın performansını olumsuz etkilemeyeceği sözünde durmakta kararlı olduğunu belirtiyor.
Volkswagen'in Avrupalı müşterilere yönelik tutumu üzerine defalarca hayal kırıklığı yaşadığını da belirten Jourova, Volkswagen'in her müşterisini önemsediğini ifade etmesine rağmen, Avrupa'daki dizel sahiplerinin şu an için herhangi bir tazminat alamayacağını söylüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2921 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volkswagen, dieselgate ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim