Anlık Bildirim

Volkswagen, Türkiye'den yaklaşık 324 bin aracı gönüllü geri çağıracak

Volkswagen, Türkiye'den yaklaşık 324 bin aracı gönüllü geri çağıracak
 
Geçtiğimiz ay ortaya çıkan Volkswagen'in emisyon skandalında gelişmeler devam ediyor. Kısa bir süre önce bu haberde şirketin Ocak ayından itibaren araçları geri çağırmaya başlayacağını sizlere iletmiştik. Bu kez ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ülkemizde etkilenen araçlar ve geri çağrılmaları hakkında konuştu.
Türkiye'de Volkswagen'in EA 189 dizel motoruna sahip 323 bin 977 araç olduğunu söyleyen Işık, tüm araçların Almanya ile birlikte Ocak ayından itibaren gönüllü olarak geri çağrılacağını belirtti. Geri çağrılan araçların teknik güncellemeleri yapılacağı belirtilirken bu güncellemelerin içeriği konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Türkiye'de araç vergi sisteminin emisyona bağlı olmadığını hatırlatan Işık, "Bizim için önemli olan Türkiye’de emisyon değerlerinin çevre kirliliğine olan etkisi" şeklinde konuştu. Firmanın da araçları gönüllü geri çağırmayı kabul etmesinin ardından cezai yaptırım uygulanmayacağı belirtildi.
VW araç sahipleri ise : www.volkswagen.co.uk/owners/dieselinfo adresinden sorgulama yaparak emisyon skandalından etkilenip etkilenmediklerini öğrenebilirler.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6408 kez okundu.
69 kişi, toplam 77 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volkswagen, Türkiye Haberleri ve sorgulama
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim