Anlık Bildirim

Volkswagen emisyon testlerinde hile yaptığını kabul etti

Emisyon testlerinde hile yaptığı gerekçesiyle dava edilen Volkswagen, Amerika'daki duruşmada sahtekarlık yaptığı ve adaleti engellediği yönündeki suçlamaları ilk defa kabul etti.

Volkswagen emisyon testlerinde hile yaptığını kabul etti Tam Boyutta Gör
 

Ürettiği otomobillerinin emisyon testlerinde hile yaptığı gerekçesiyle dava edilen Volkswagen, Cuma günü Amerika’nın Detroit şehrindeki ABD Bölge Mahkemesi'nde görülen davada kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etti. Alman otomobil üreticisi bu itirafla sahtekarlık yaptığını, yalan ifade verdiğini ve adaleti engellediğini kabul etmiş oldu. Volkswagen sözcüsünün Reuters’a yaptığı açıklamaya göre şirket, emisyon skandalı ile ilgili suçlamaları ilk defa tam anlamıyla kabul etti.

Davada görev alan Volkswagen avukatı Manfred Doess, tüm suçlamaları kabul ettiklerini ancak şirketin dava edilmesine neden olan sahtekarlıkların yalnızca Almanya ve Amerika sınırları içerisinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Suçlamalardan ötürü Volkswagen’ın büyük miktarda zarar ettiği biliniyor. Otomobil üreticisi, sahte emisyon değerlerine sahip olan otomobilleri geriye almayı kabul etmiş ve ülkelere bir miktar para ödemeyi kabul etmişti. Volkswagen’ın bu şartları kabul etmesi yalnızca Amerika’ya toplamda 25 milyar dolar ödemesi ve 500.000 aracın sahibine iade imkanı tanımış olması anlamına geliyor. Bunun yanı sıra birçok araç sahibinin ve kuruluşun şirketi dava ettiği, Volkswagen hisselerinin büyük bir düşüş yaşadığı da biliniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12449 kez okundu.
26 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volkswagen, volkswagen emisyon skandalı
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim