Anlık Bildirim

Volkswagen I.D modelinin üretimi için geri sayım başladı

I.D ailesi ile büyük bir elektrikli araç atılımı yapmaya hazırlanan Volkswagen, parça tedarikçilerinin büyük çoğunluğu ile anlaşmaya vardı. Alman üretici 100 hafta sonra üretime başlıyor.
Tarihindeki en büyük ürün ve teknoloji atılımını yapmaya hazırlanan Volkswagen, MEB platformu tedarikçileri zirvesinde parça üreticileriyle anlaşma imzaları attı. Markanın I.D. ailesinin ilk modelini bir kompakt elektrikli hatchback oluştururken, bu aracın 2019 sonunda piyasaya çıkması planlanıyor. Geri sayıma başlayan firma 100 hafta sonra üretime başlıyor.
Anlaşmayı VW CEO'su Dr. Herbert Diess imzalarken, bu adımı uygun fiyatlı elektrikli araçların ilk basamağı olarak tanımlıyor. CEO aynı zamanda firmanın Saksonya'da yer alan fabrikanın tamamen I.D. üretimine ayrılacağını ve Avrupa'nın en büyük e-mobilite merkezi olacağını söylüyor.
Volkswagen'in bu hırslı planına göre firma 2022 yılına kadar 20 tane tamamen elektrikli model piyasaya sürecek. Aynı zamanda bütün VW Grubu da önümüzdeki 5 yılda toplamda 32 MEB platformunu temel alan model piyasaya sürecek. Volkswagen, 2020'de 100 binden fazla MEB tabanlı araç üretmiş olmayı hedefliyor.
Tamamen yeni bir platform olan MEB, tamamen elektrikli ve hibrit araçlar için özel olarak geliştirildi. MEB tabanlı modellerin üretiminde 100'den fazla tedarikçinin parmağı olması planlanırken, Volkswagen bu tedarikçilerin çoğuyla imza atmış durumda. Piyasaya ilk olarak çıkacak olan I.D. hatcback'i kısa sürede sırasıyla I.D. Buzz SUV ve I.D. Cross van modelleri takip edecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3538 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volkswagen, volkswagen elektrikli aracı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim