Anlık Bildirim

Volkswagen’den geri adım: kendi pil fabrikasını açacak

Volkswagen, gelecekte üretilecek elektrikli otomobiller için kendi pil fabrikasını açma düşüncesine artık çok yakın. Bir süre önce çok pahalı denilerek reddedilen projede yeniden masada.

Volkswagen’den geri adım: kendi pil fabrikasını açacak Tam Boyutta Gör

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Volkwagen otomobil grubu (VAG) sahip olduğu bir çok popüler marka ile önemli hacimlerde üretim gerçekleştiriyor. Özellikle yaşanan dizel emisyon skandalının ardından maddi anlamda ciddi bir sarsıntı geçiren şirket, çevre dostu imajını güçlendirmek adına da çevreci araçlara yatırım yapma yönünde strateji geliştirmeye başladı.

Şirketin ilk hedefi yılda 2 – 3 milyon arasında elektrikli otomobil satışı yapmak. Sonrasında ise 2025 yılına kadar Volkswagen, Audi, Porsche, Seat gibi markalara yayılmış olarak yılda 30 yeni elektrikli modelin tüketicilerle buluşturulması hedefleniyor.

Bu durumun olabilmesi için de şirketten kendi iç dinamiklerinde önemli bir değişim geçirmesi kaçınılmaz olacak ancak yaklaşık üç ay önce Volkswagen CEO’su Matthias Müller’in bu bağlamda açılması planlanan bir pil fabrikasına çok maliyetli olacağı gerekçesi ile sert bir şekilde karşı çıktığı konuşulmuştu.

İşten Çıkarmaların Sebebi Ne?

Tesla’nın Gigafactory benzeri bir hüviyette olacak olan fabrika için çalışmalar askıya alındı denilirken yine CEO’nun ağzından çıkan sözler, şirketin geri adım attığına işaret ediyor. Geçtiğimiz hafta Volkswagen 30 bin personeli işten çıkarılacağını duyurmuştu. Şirket bu işten çıkarmaları yeni operasyonlara kaynak sağlamak adına yapmış olabilir. Zira yeni iddialar arasında pil fabrikası, elektrikli araç üretimi, otomobil paylaşımına yönelik teknolojiler gibi amaçlarda görev yapmak üzere 9 bin yeni çalışanın istihdam edileceği yer alıyor.

Volkswagen’den geri adım: kendi pil fabrikasını açacak Tam Boyutta Gör
 

Bu arada CEO Matthias Müller’in de Reuters’a yaptığı güncel bir açıklamada; “Yakın gelecekte eğer bir yılda sattığımız otomobillerimizin dörtte birinden fazlası elektrikli araçlardan oluşacaksa bu durumda bize yılda üç milyon batarya gerekecek. Bu da bizi bir pil fabrikası açmaya mecbur bırakabilir.” şeklinde söylemlerde bulunması aslında işin gidişatına yönelik fikir veriyor.

Geçtiğimiz hafta 2017 model elektrikli Volkswagen e-Golf modelini tanıtan Volkswagen, pil tedariki konusunda Güney Koreli iş ortakları ile çalışıyor. Elektrikli Volkswagen grubu araçların bataryalarının bir kısmı LG bir kısmı da Samsung tarafından üretiliyor.

Porsche Mission E'nin heyecan verici görüntüleri galerimizde sizi bekliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6734 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, lg ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim