Anlık Bildirim

Volvo elektrikli C30 ile çarpışma testleri yaptı, C30 EV gayet güvenli!

Çarpışma güvenliği denildiğinde ilk akla gelen markalardan biri olan Volvo, en çok merak edilen elektrikli otomobillerin çarpışma güvenliği konusunda da çok iddialı olacak gibi gözüküyor.Yol versiyonu 2010 yılındaki Detroit Auto Show'da tanıtılan tamamen elektrikli model C30 EV, Volvo'nun gerçekleştirdiği çarpışma testlerinde, içten yanmalı motorlu C30 gibi herhangi bir güvenlik zafiyeti göstermedi.

64 kilometre/saat (40 mil) hızla yapılan çarpışma testlerinde 24 kilowatt-saat enerjili lityum-iyon bataryaların ve elektrik motorunun herhangi bir zarar görüp görmeyeceği belirlenmek istendi. Bataryaları tamamen dolu bir C30 EV, standart bir çarpışma bariyerine (offset) çarptırıldı. Otomobilin %40'ının bariyerlerle buluştuğu testin sonucu, Volvo'nun güvenlik konusundaki uzmanlığını elektrikli otomobillerine de uyguladığı yönünde oldu.

İçten yanmalı motora sahip C30 ile benzer çarpışma güvenliği elde eden C30 EV, 0-96 kilometre/saat hızlanmasını 11 saniyede tamamlayabiliyor. Maksimum olarark 130 kilometre/saat hıza çıkabilen C30 EV, tamamen dolu bataryalarıyla 150 kilometreye kadar yol alabiliyor. Alttaki videoda C30 EV'nin direk çarpışma testini de izleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim