Anlık Bildirim

Volvo'ya göre Çin'deki üretim Avrupa'dan daha kaliteli

Volvo kıdemli başkan yardımcısı Robin Page, Çin'deki üretimden memnun olduklarını dile getirdi. Otomasyon ve insan gücüne değinen Page, Çin'deki üretimin Avrupa'dan daha kaliteli olduğunu söyledi.

Volvo'ya göre Çin'deki üretim Avrupa'dan daha kaliteli Tam Boyutta Gör
 

Bundan kısa bir süre öncesine kadar Çin’de üretilen araçlar ucuz ve kalitesiz olarak nitelendirilirdi. Bu algının son zamanlarda değişmeye başladığı söylenebilir. Ancak, Volvo’nun bu konudaki düşünceleri oldukça iddialı. Şirket, Çin’de üretilen araçların Avrupa’dakilerden daha kaliteli olduğunu düşünüyor.

Avustralya’nın Go Auto sitesine röportaj veren Volvo kıdemli başkan yardımcısı Robin Page, İsveçli üreticinin araçlarının çoğunu Çin’de üretme kararı hakkında itiraflarda bulundu. Bu kararla ilgili başta bazı endişeleri olduğunu dile getiren Page, üretim süreci başlayınca Çin’de üretilen araçların Avrupa'dakilerden daha kaliteli olduğunu fark ettiklerini belirtti.

"Kalitenin sebebi insan gücü" 

Page, Çin’de üretilen araçları Avrupa’ya göre daha kaliteli bulmalarının nedeni olarak ülkedeki fabrikaların daha az otomasyona dayalı olmasını gösterdi. “Dürüst olmak gerekirse, Avrupa’daki üretimin çok fazla otomasyona dayandığını, bu yüzden müdahale şansınızın olmadığını söyleyebilirim. Çin’deki üretim ise insan gücüne dayanıyor. Üretim sürecinde insan sayısının artması da daha iyi düzenlemelerin yapılmasına imkan veriyor.” şeklinde konuştu.

Arada ciddi bir fark olmadığını dile getiren Page, “Kafa kafaya karşılaştırma yapmak gerekirse, Çin’deki üretimin çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Bu konuda artık hiçbir endişemiz kalmadı.” ifadelerine yer verdi.

Volvo, Çin’de ürettiği araçları tüm dünyada satışa sunmaya 2014 yılında önceki nesil LWB S60 ile başladı. Sonrasında, amiral gemisi S90’ın üretimini 2016 yılında İsveç’ten Çin’e taşıdı. Bundan sonraki elektrikli Volvo modellerinin üretimi de yine Çin’de gerçekleştirilecek. Geely çatısı altında yer alan şirket, Çin’deki üretime fazlasıyla güveniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8093 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volvo, geely ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim