Anlık Bildirim

Alman mahkemeden Tesla’yı rahatlatan karar: “Ağaç kesim faaliyetleri, devam edebilir”

Berlin-Brandenburg Yüksek Mahkemesi tarafından faaliyetleri durdurulan Tesla, yaklaşık bir haftalık bekleyişin ardından mutlu haberi aldı. Şirket, çalışmalara kaldığı yerden devam etmeye başladı.

Alman mahkemeden Tesla’yı rahatlatan karar: “Ağaç kesim faaliyetleri, devam edebilir” Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz hafta Tesla, Almanya’da inşa edeceği Gigafactory kapsamında kestiği ağaçlar nedeniyle Brandenburg Yeşiller Birliği isimli bir çevre örgütü tarafından şikâyet edilmiş ve Berlin-Brandenburg Yüksek Mahkemesi, başvuru karara bağlanana kadar Tesla’dan çalışmalarını durdurmasını istemişti.

Tesla’nın inşaat faaliyetlerinin durmasına yol açan karar sonrası devam eden bekleyiş nihayet sona erdi ve Yüksek Mahkeme, şirketin faaliyetlerini sürdürebileceğini duyurdu.

92 hektarlık bölgedeki çam ağaçlarının kesilmesine neden olacak karar haliyle bölge halkını memnun etmedi. Ancak mahkemenin Tesla lehine karar vermiş olması da halka yapacak pek bir şey bırakmıyor. Yine de fabrikanın inşası ile ilgili nihai kararın henüz verilmediğini hatırlatmamızda fayda var.

Alman mahkemeden Tesla’yı rahatlatan karar: “Ağaç kesim faaliyetleri, devam edebilir” Tam Boyutta Gör

Mahkemenin almış olduğu kararı sevinçle karşılayan Alman Sanayi Federasyonu adına bir açıklama yapan Holger Lösch, “Almanya’nın önemli bir yatırım ülkesi olduğunun göstergesi açısından önemli bir karar. İleriye yönelik olarak, yabancı yatırımın Avrupa’ya gelmesinin kolaylaştırılması anlamında adımlar atılmalıdır.” İfadelerini kullanmış.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4535 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, gigafactory 4
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim