Anlık Bildirim

Apple ilk elektrikli otomobilini iPhone stratejisi ile üretebilir

Apple Car'ın üretimi için büyük otomobil markalarıyla anlaşamayan Apple, ilk elektrikli otomobilini iPhone'larda izlediği stratejiyle üretebilir. Fason üretici adayları arasında Foxconn ve Magna var.

Apple ilk elektrikli otomobilini iPhone stratejisi ile üretebilir Tam Boyutta Gör

Apple'ın otonom sürüş teknolojisine sahip ilk elektrikli otomobiliyle ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Hatırlayacağınız üzere şirketin üretim ortaklığı konusunda Güney Koreli otomobil üreticileri Hyundai ve Kia ile görüşmelerde bulunduğu bildirilmişti. Daha sonrasında Nissan'ın da adı geçti.

Bloomberg'in son raporuna bakılırsa Cupertinolu şirket ile otomobil üreticileri arasındaki görüşmeler çıkmaza girmiş durumda. Apple'ın büyük otomobil markalarıyla ortaklık kurmak yerine iPhone'larda izlediği stratejiyi devreye sokabileceği belirtiliyor. Yani şirket mevcut fason üreticilerden biriyle çalışmayı seçebilir.

Apple ilk elektrikli otomobilini iPhone stratejisi ile üretebilir Tam Boyutta Gör

Foxconn ve Magna öne çıkıyor

Apple Car'ın üretimi için şirkete pek de yabancı olmayan Foxconn ve Magna isimleri ön plana çıkıyor. Foxconn bildiğiniz üzere uzunca bir süredir Apple'ın iş ortağı konumunda. Magna ise BMW, Mercedes-Benz, Land Rover, Porsche ve Tesla için parça üretiyor. Ayrıca firma daha önce Apple Car projesinde de yer almıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim