Anlık Bildirim

Fiat ve BiTaksi iş birliğiyle "kabinli taksi" dönemi başlıyor

Fiat ve BiTaksi, koronavirüs salgınıyla birlikte artan bireysel mobilite ihtiyaçları doğrultusunda sürücü ve yolcuyu virüs bulaşma riskinden korumak için harekete geçti.

Fiat ve BiTaksi iş birliğiyle 'kabinli taksi' dönemi başlıyor Tam Boyutta Gör

Koronavirüs salgınıyla birlikte artan bireysel mobilite ihtiyaçlarına bir çözüm de Fiat ve BiTaksi’den geldi. İki şirket, sürücü ve yolcuyu virüs bulaşma riskinden korumaya yönelik “kabinli taksi” projesinde bir araya geldiler.

Sürücü ve yolcuyu bir bölmeyle ayıracak olan bu sistem aslında dünyanın birçok şehrindeki taksilerde uygulanan sistemin bir benzeri. Söz konusu sistem, Fiat’ın Türkiye’de ürettiği Egea modellerine uygulanacak. Hatta şu anda 100 adet kabinli taksinin yollarda olduğu belirtiliyor. Otomobilin ön ve arka koltuklarını fiziksel olarak birbirinden ayıran bölme, doğal olarak klima ve ortamın havasını da etkiliyor.

Taksilerde kullanılacak bu özel izolasyon sistemi, Tofaş Ar-Ge merkezinde geliştirildi. Buna göre, aracın sürücü ve yolcu bölümlerini birbirinden tamamen ayıran panel, bağımsız hava filtreleriyle destekleniyor. Böylece klima sistemindeki hava alışverişi de filtrelenmiş oluyor. 0,05 mikron boyutunda mikroorganizma ve partikülleri tutabildiği belirtilen filtrenin bu sayede 0,10 mikron boyuta sahip Covid-19 virüsünün geçişine de engel olduğu söyleniyor.

Fiat ve BiTaksi iş birliğiyle 'kabinli taksi' dönemi başlıyor

Kabinli taksilerde fiyat farkı yok

Müşteriler, BiTaksi uygulamasının ana ekranından “Kabinli” seçeneğini seçtiklerinde “BiTaksi Gönder”e tıkladıklarında en yakındaki kabinli taksiyi çağırabiliyorlar. Online ödeme, destinasyonlu yolculuk ve sıfır temas başlıklarıyla öne çıkan kabinli taksilerin klasik sarı taksilere göre fiyat farkı da bulunmuyor.

Sadece İstanbul ve Ankara’da değil tüm Türkiye’deki ihtiyaç duyan Egea sahipleri, Fiat bayi ve yetkili servislerine giderek bu koruma panellerini satın alıp otomobillerine montajını yaptırabilecekler. Koruma panellerinin montajı yetkili servislerde Fiat güvencesiyle yapılacak. Fiyatlandırma ise KDV ve montaj işçiliği dahil 2 bin 500 TL olarak belirlenmiş.

BiTaksi-Aklından Geçen Taksi! BiTaksi-Aklından Geçen Taksi! BiTaksi-Aklından Geçen Taksi! BiTaksi-Aklından Geçen Taksi! Bitaksi Mobil Teknoloji AŞ Seyahat ve Yerel Ücretsiz

BiTaksi - Your Taxi?!? BiTaksi - Your Taxi?!? BiTaksi - Your Taxi?!? BiTaksi - Your Taxi?!? Travel Ücretsiz 137,3 MB

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5647 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fiat egea taksi, bitaksi taksi çağırma ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim