Anlık Bildirim

Hyundai, yeni manuel şanzımanıyla debriyaj pedalından kurtuluyor

Koreli üretici, Asya pazarlarında sattığı Hyundai Venue isimli kompakt crossover modeline akıllı manuel şanzıman (iMT) isimli bir seçenek ekliyor. Şirketin bu sisteminde debriyaj pedalı bulunmuyor.

Hyundai, yeni manuel şanzımanıyla debriyaj pedalından kurtuluyor Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz yıl Asya pazarlarında satılmak üzere tanıtılan Hyundai Venue, yakında Hindistan’da yeni bir manuel şanzıman seçeneğine kavuşacak. Bu versiyonun öne çıkan özelliğiyle debriyaj pedalının olmaması.

Koreli üretici, “intelligent manual transmission” (iMT) adını verdiği şanzıman ile manuel ve otomatik şanzımanların gücünü tek bir sistemde birleştirmeyi hedefliyor. Bu yeni şanzıman, Hyundai Venue modelinde yalnızca 120 beygir güç üreten 1.0 litre turbo benzinli motorla tercih edilebilecek.

Hyundai’nin yeni sisteminde geleneksel H şablonuna sahip altı ileri vites kolu bulunuyor. Sürücü klasik manuel şanzımanlardaki gibi vites değiştirmek istediğinde bu kolu kullanıyor. Farklı olan nokta ise bu sistemde debriyaj pedalına basması gerekmiyor. Çünkü vites kolu içerisindeki bir sensör sürücünün vites değiştireceğini anlayıp bu durumu Şanzıman Kontrol Ünitesi’ne (TCU) iletiyor. TCU da bir hidrolik tahrik koluna sinyal göndererek debriyajı devreye sokuyor.

Hyundai'nin bu sistemi ne kadar sağlıklı çalışır ya da ne kadar uzun ömürlü olur bilinmez. Fakat yakında Hyundai Venue modelinde kullanılacak akıllı manuel şanzımanın Kia’nın Sonet isimli kompakt crossover modelinde de kullanılacağı söyleniyor. Bu seçeneğin diğer pazarlara gelip gelmeyeceği ise henüz belli değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8628 kez okundu.
39 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, hyundai venue ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim