Anlık Bildirim

İddialara göre Ford, CEO'sunu kovmaya hazırlanıyor

Bu yıl satışlarda %25 düşüş yaşayan ve teknolojik olarak rakiplerinin gerisinde kalmaya başlayan Ford hissedarları, CEO Mark Fields'ın işine son vermeye karar verdi.
New York Times'ın haberine göre otomobiv devi Ford, CEO Mark Fields'ı işten çıkarıp yerine otonom araçlar sorumlusu Jim Hackett'ı getirmeye hazırlanıyor. İşten çıkarmanın arkasında bu yıl yaşanan %25'lik araç satış düşüşü, 1.400 çalışanın işten çıkarılması gibi bazı nedenler yatıyor.
Ford hissedarlarının alarm vermesine neden olan sebep yalnızca araç satışlarında ve hisse senedi fiyatlarındaki düşüş değil, şirket ayrıca, otomobil üreticileri için önemli kabul edilen teknoloji geliştirme alanlarında hız olarak rakiplerinin gerisinde kalıyor. Örneğin GM halihazırda tamamen elektrikli Bolt modelini satarken, Ford'un böyle bir araç için henüz 3 senesi var. Ford aynı zamanda otonom sürüş teknolojisinde de rakiplerinden geri kalmış durumda.
Ford, Amerika operasyon başkanı Joseph H. Hinrichs'i küresel operasyonlar başkan vekili olarak atarken, şirketin CEO değişikliğini bugün duyuracağı belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3484 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ford, ceo ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim