Anlık Bildirim

İkinci el araç satışına belge zorunluluğu getirildi

13 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle birlikte ikinci el oto satışı yapan işletmelerde pazarlama ve satış yapanlara mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildi.

ikinci el oto belge zorunluluğu Tam Boyutta Gör
 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 13 Şubat tarihinde Resmi Gazete’de yayımladığı “İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliği” ile birlikte ikinci el araç satışında yepyeni bir döneme geçilmişti. Bu yeni dönemin getirdiği değişikliklerden bir tanesi de mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu oldu.

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik ile birlikte motorlu kara taşıtı ticareti yapan işletmelerdeki pazarlama ve satış personeline meslekli yeterlilik belgesi zorunlu hale getirildi. Böylece ikinci el araç satışı yapılan galerilerde pazarlama ve satış danışmanı olarak çalışanlar veya yeni işe başlayacak olanlar ilk olarak mesleki yeterlilik belgesine sahip olmak zorunda kalacak.

Pek çok konuyu kapsıyor 

Mesleki yeterlilik belgesi kapsamında ikinci el araç satıcılarının iş sağlığı ve güvenliği, müşteri ilişkileri, alım-satımı yapılacak araçlara ilişkin değer tespiti yapabilme, Araç ve Sürücü Bilgi Sistemi’ni (ASBİS) kullanabilme ve satış sonrası memnuniyetin değerlendirilmesi gibi konularda yapılan teorik ve pratik sınavlardan başarılı olması gerekecek.

Yaklaşık olarak 65 bin satıcıyı ilgilendiren bu yeni düzenlemeyle birlikte, bir yıl sonra hala belge sahibi olmadan satış yapanlara cezai işlem uygulanacak. Ayrıca böyle bir zorunluluğun emlakçılık için de gelebileceğinin altı çizildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5147 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ikinci el, ikinci el otomobilde yeni düzenleme ve ikici el otomobil belge zorunluluğu
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim