Anlık Bildirim

İlk elektrikli karavanlar gün yüzüne çıkmaya başladı

Elektrikli otomobiller, otobüsler, kamyonlarlar ve hatta iş makinaları sonrası şimdi de sıra elektrikli karavanlara geldi. Alman Dethleffs firması bu alandaki ilk konsepti sundu.
Elektriğin ulaşım araçlarında pek çok farklı modelde kullanılmaya başladığı son dönemde, herhangi bir elekrikli karavan hamlesi bulunmuyordu. Volkswagen'in elektrikli Microbus projesi buna bir adım yaklaşsa da yine de boyut ve kullanışlılık itibariyle bir karavan konforu sağlamıyor.
Bu ayın başlarında Düsseldorf'da düzenlenen 2017 Karavan Fuarı bizlere ilk elektrikli karavan prototipini görme şansı sundu. Almanya kökenli karavan üreticisi Dethleffs tarafından geliştirilen elektrikli karavan prototipi gücünü batarya ve güneş panellerinden alıyor.
Iveco Daily Electric şasisi üzerine yükselen elektrikli karavan gücünü 80 ve 91 kWh'lik bataryalar tarafından beslenen sıvı soğutmalı 3 fazlı 80 kW AC elektrik motorundan alıyor. Firma tarafından 160 km üzeri menzile sahip olduğu belirtilen karavan, DC hızlı şarj ve 2. seviye şarj protokollerini destekliyor. Sunduğu menzil idealden uzak olsa da, karavanın üzerinde yer alan güneş panelleri menzile katkı sağlıyor.
Victron Energy ile ortak çalışan Dethleffs, yüzeyin neredeyse tamamına ince ve yüksek verimliliğe sahip güneş panellerinden yerleştirmiş. Firmanın açıklamasına göre sistem, en yüksek güçte 3kW'lık bir güneş enerjisi üretiyor. Tamamen elektrikli bir karavan serisi üzerinde çalıştığını söyleyen firma, modellerin ne zaman ve ne kadar fiyata piyasaya çıkacağı bilgisini henüz paylaşmamış.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim