Anlık Bildirim

Intel'den ölümcül kazaya karışan Uber'i zora sokacak açıklama

Düyanın önde gelen teknoloji şirketi Intel, geçtiğimiz hafta Uber'in sürücüsüz aracının karıştığı kazadaki kadını, olayın hemen öncesinde tespit ettiğini açıkladı. Önemli konunun detayları haberimizde
Uber'in üzerinde kara bulutlar dolaşırken, pazardaki rakipleri de açıklama yapmaktan geri kalmıyorlar. Geçtiğimiz hafta Uber'in sürücüsüz aracının karıştığı feci bir kazada, yolun karşısına geçmekte olan bir kadının öldüğü haberini sizlere duyurmuştuk. Kaza sonrasında sürücüsüz araç teknolojisini sorgulanmış ve henüz bu teknolojinin hazır olmadığı tartışmalarına yol açmıştı.

Intel: Kazadaki kadını bir saniye önce tespit ettik

Intel, 49 yaşındaki Elaine Herzberg'in karıştığı kazanın görüntülerini alarak, kendi yan kuruluşu olan Mobileye'ın gelişmiş sürücü asistanı sistemiyle testler yaptı. Intel Başkan Yardımcısı ve Mobileye CEO'su Amnon Shashua, yazılımlarının Herzberg'i çarpışmadan tam bir saniye önce tespit ettiğini açıklayarak Uber'e göndermede bulundu.
Polis hâlâ ölümcül kazayı soruştururken, olayla ilgili kimin suçlanacağı tartışmaları başladı. Intel geçtiğimiz Pazartesi günü yaptığı açıklamada Uber'in hatalı olduğunu belirtmişti. Hatta öyle ki Mobileye CEO'su Shashua, yapay zekâ teknolojisini kullanarak son derece hassas bir nesneyi tespit etmenin çok kolay olduğuna inanıyor. Fakat akıllardaki asıl soru şu: Bir saniyelik süre içinde bu ölümcül kaza ne denli önlenebilirdi?
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5633 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, uber ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim